Visa alla bilder

Tavla av Susanna Lindberg "Välgörenhetsauktion"

Otroligt vacker målning som säljs till förmån för stiftelsen bakom Drottning Silvias barnsjukhus genom samlarbilseventet Tjolöholm Classic Motors. Visas på bileventet Tjolöholm Classic den 21 maj i Bilweb auctions monter.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vacker målning av Susanna Lindberg, inspirerad av hennes tid med en släkting, på sjuhuset. Tavlan är döpt till "förundran" efter barnets känslor när hon doppar fötterna i havet för första gången i sitt liv."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
11 700SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15976
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Tavla av Susanna Lindberg?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vacker målning av Susanna Lindberg, inspirerad av hennes tid med en släkting, på sjuhuset. Tavlan är döpt till "förundran" efter barnets känslor när hon doppar fötterna i havet för första gången i sitt liv."

Beskrivning

Denna tavla heter "förundran" och föreställer ett barn som nyligen blivit friskt och får doppa fötterna i havet, efter en längre tids behandling på Drottning Silvias barnsjukhus. Konstnären ville göra en extra fin bild av en sådan situation och känsla efter att hon själv bott en längre tid på sjukhuset för att stödja en släkting.
Susanna Lindbergs tavlor är mycket uppskattade för sina vackra motiv av människor, ljuset, färgerna, känslan och enkelheten, nästan som fotografier, men otroligt detaljerade när man tittar närmare. Det ligger flera veckors arbete bakom varje tavla.
Just denna tavla, "förundran" beställdes Fredrik Dahlgren, (arrangören bakom Tjolöholm Classic Motor) i januari 2023, då han tecknat sponsoravtal med insamlingsstiftelsen bakom Drottning Silvias Barnsjukhus. Tavlan tog nästan tre månader att färdigställa och visades nyligen på socialt nätverk för "Svenska konstnärer" och fick rekordartad uppskattning.

Så här skrev Susanna om eventet och sig själv när tavlan till Tjolöhom Classic skänktes:
Jag hoppas att tavlan kommer att uppskattas och pryda någons hem, kontor eller annan lokal där många kan se den. Hoppas också att den skall inbringa mycket pengar till Insamlings stiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus.
Lite om mig:
"Jag är född och uppvuxen i Partille utanför Göteborg. Jag började rita sent på kvällarna när jag var 17 år, sen hade jag ett uppehåll på 7 år där jag inte ritade någonting. Jag började igen och målade min första tavla november 2021. Sedan dess har jag målat varje dag och idag lever jag på att sälja tavlor. Tavlan "förundran" är sprungen ur mina egna känslor och erfarenheter från min tid på Drottning Silvias Barnsjukhus. Sjukhuset gör ett fantastiskt arbete varje dag året om med att hjälpa tusentals barn varje år med behandlingar och med att bli friska".

Susanna är nu 28 år och har flyttat Simrishamn, där hon har sin atelje. Tavlans storlek är 80x100 cm och målad med acrylfärger på duk.
Se fler målningar av Susanna på www.konst.se/susannalart
OBS BETR. VISNING! Tavlan kommer att visas på Tjolöholms slott tillsammans med flera av Susanna Lindbergs tavlor, under samlarbilseventet söndagen den 21 maj 2023.
Bud kan lämnas hör på sajten som vanligt, men också i Bilwebauctions monter på södra gaveln av stora ladan framför slottet. Välkomna!.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
   
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
   
 • Växellåda
   
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG