Visa alla bilder

Subaru XT — 1986

Som från en annan planet - Subaru XT var åttiotalsfuturism i sin mest extrema form.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra och ovanligt renoveringsobjekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
11 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15910
ÄLVÄNGEN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Subaru XT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett bra och ovanligt renoveringsobjekt."

Beskrivning

Världens snabbaste flipperspel kallade man den i Teknikens Värld då. Och här var ett stycke turbomatad japansk högteknologi i en förpackning som inte liknade något annat. Som en Citroën på Japanska.

Den här bilen är svensksåld och har vid något tillfälle fått luftfjädringen utbytt mot vanlig spiralfjädring och utrustad med dragkrok. Vinterdäck med fälg finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-09-17 
 • Avläst mätarställning
  156 855 km  
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Har inte rullat på ett antal år. Motorrummet dammigt men allt sitter på sin plats. Allt elektroniskt testat och fungerar. Har fått vanlig fjädring med spiraler istället för luftfjädringen. Bensintanken urtagen och ny tank finns, vad som behöver lösas mer i den änden är ett påfyllningsrör.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick inuti, i allt från dörrsidor, säten, innertak och taklucka. Förarsätet upplevs något blekt. Annars felfritt och vällhållet. Bagage mycket fint och komplett med original reservhjul, originalverktyg och domkraft.

 • Skick exteriör:

  Originallack , finns repor och små märken samt bättringar på främst svarta partier nertill och någon har klistrar någon slags skyddstejp i fronten. Främre skärmkanter fina, baktill dåliga likaså partiet högersida från hjulhus till kofångare. Lite rostangrepp har uppstått i dörrars nederkanter. Alla dekaler på plats om än lite nötta av tidens tand. Lite rost kan synas i kant på taklucka likaså kanterna på strålkastarnas luckor.

 • Skick helhet:

  Ett renoveringsobjekt, en kul och spännande bil med mycket utrustning och finesser.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-11-26
Ursprungsbesiktning: 1985-11-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-09-17
Senast godkända besiktning: 2006-08-16
Besiktigad tom: 2007-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älvängen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG