Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 V4 Rally 1835cc — 1975

Välbyggd racingklassiker som står redo för nya utmaningar. Tävlingsbils-registrerad och mycket fint skick både tekniskt och utseendemässigt. Beiktigad och godkänd med motor på 136 hkr som tävlingsbil men ännu inte tävlingsskörd.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk rallybil som är redo för nya specialsträckor. Mycket fint skick både tekniskt och utseendemässigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
159 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13979
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 V4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En klassisk rallybil som är redo för nya specialsträckor. Mycket fint skick både tekniskt och utseendemässigt."

Beskrivning

Ombyggd av välkända Saab-rallybilsbyggare i Hallstahammar. Utrustad med den stora motorn på 1835cc. Saabs stora korsinsug med dubbla Weber-förgasare samt de stora lösa kopparbrickorna i toppackningen för tävlingsmotorer.
Nuvarande ägare har haft bilen i sin bilsamling sedan 2018. Bilen har tidigare rullat i Norrland varför den klarat sig så bra i karossen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-12-23 
 • Avläst mätarställning
  57849 km 
 • Kw / hk
  100 / 136 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Funkar bra i motor, växellåda och bromsar. Gott ljud i motorn när den får jobba. Stått still cirka 3 år så den behöver en service/ översyn innan säsongen drar igång. Startar snällt och allt funkar. Lämplig för exempelvis Midnattsolsrallyt.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning, se bilder. Inga anmärkningar. Alla utrustningsdetaljer på plats inför tävlandet.

 • Skick exteriör:

  Riktigt fint utfört hantverk när bilen förvandlades till rallybil. Mycket fin kaross och lack. Inga skador eller större rostangrepp. Alla detaljer är i toppskick.
  Det stora motorn med rätta insuget är monterat, vilket är svårt att få tag på idag.

 • Skick helhet:

  Besiktigad som tävlingsbil 2013 vid 5700 mil men aldrig gått någon riktig tävling. Endast uppvisningskörd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-07-20
Ursprungsbesiktning: 1974-11-29 (regbes) (Ombes:20150505)
Datum i trafik första gången: 1974-12-23
Senast godkända besiktning: 2013-08-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Tävlingsmodellen av Saab 96, som blev känd med Eric Carlsson på taket ,Stig Blomqvist, Per Eklund och många fler kända svenska toppförare i rallyeliten. Dåtidens fartvidunder med många härliga fajter tillsammans med Volvos PV och som också tillhörde toppen i resultatlistan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG