Visa alla bilder

SAAB 900 Turbo 16v Cab 2.0 — 1987

Vacker cabriolet med endast 2 ägare och en bilhandlare, låg körsträcka. Endast 10 500 mil på mätaren och i den bästa färgkombinationen Buffalo Gray interiör och Edwardian Gray exteriör.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är flyttbar men behöver högt varvtal, vilket kan indikera på igensatt/trasig luftmängdmätare. Efter att ha stått i garage under 16 år, krävs en fullständig genomgång så som service och inspektion innan den brukas. Det är värt att notera att hydraulpumpen för fällning av sufletten har demonterats pga en läcka, men den ingår och medföljer. Taket kan fortfarande fällas manuellt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
116 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15929
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 900 Turbo 16v Cab?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är flyttbar men behöver högt varvtal, vilket kan indikera på igensatt/trasig luftmängdmätare. Efter att ha stått i garage under 16 år, krävs en fullständig genomgång så som service och inspektion innan den brukas. Det är värt att notera att hydraulpumpen för fällning av sufletten har demonterats pga en läcka, men den ingår och medföljer. Taket kan fortfarande fällas manuellt."

Beskrivning

Nuvarande ägare har ägt bilen i, imponerande, 32 år. Han köpte bilen som den andra ägaren från bilhandlaren i Katrineholm. Efter besiktning 2006 kördes bilen sparsamt fram till 2007 och ställdes sedan undan i ett varmt och torrt garage. Mätarställningen på 105 498 km är korrekt stämmer bra servicebok och tidigare besiktningsprotokoll. Med en noggrann genomgång och service har denna bil potential att bli mycket eftertraktad Saab-entusiaster över hela världen. Dess låga mätarställning gör den till ett attraktivt alternativ för dem som söker en välunderhållen, lågmilad och väldokumenterad Saab.

Kända fel från besiktningen:

Positionsljus (4.2) fram höger fungerar inte.
Drivaxelknut (6.1.7) fram höger yttre skyddshylsa är skadad.

Andra kända fel:
En hydraulslang läcker i systemet för sufletten. Det hydrauliska systemet är demonterat men inte reparerat.
Suflettens tyg bör ersättas eller repareras, troligen av kosmetiska skäl.
Farthållaren fungerar inte.
Klarlacken har lossnat på plastdetaljer på stötfångarna på flera områden.
Repor på stötfångaren.
Bilen har stått stilla ett tag men motorn startas regelbundet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1987/1987 
 • Första registreringsdatum
  1987-06-03 
 • Avläst mätarställning
  105498km 
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Edwardian gray( Odoardogrå) 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar men behöver högre varvtal för satt gå. Styrning och bromsar fungerar bra och även turbotrycksmätaren. Bilen bara kört bara 100 meter vid test. Motorlampan lyser, men jag tror att det beror på luftmängdmätaren eller insprutning som inte fungerar. Bilen behöver genomgå en fullständig översyn och service, samt hämtas på en trailer.

 • Skick interiör:

  Grå lädersäten i utmärkt skick, endast små tecken på användning och ett mindre hål på förarsätet. Mattor och dörrsidor i bra skick. Lätt uttorkning på mackstöd. Instrumentbrädan hel och tilltalande, med fina instrument. De elhissar och speglar fungerar. Taket kräver att den hydrauliska pumpen repareras och monteras. Funktionen hos AC'n har inte testats.

 • Skick exteriör:

  Karossen är anmärkningsvärt fin och rak med undantag för en 12 cm blåsa på förardörren och några små på nedre delen av dörrarna. Dock, med tanke på att det är en Saab, är dessa problem inte allvarliga. I bagaget finns några rostblåsor och ytliga rostfläckar. Underredet är i utmärkt skick och visar inga tecken på skador. Lacken ser överlag bra ut, med bara några mindre märken och stenskott. Klarlacken på stötfångarna har börjat släppa, och Den främre ett "skrap" och lösa plastinlägg. Sufletten passar bra men har några små hål som skulle kunna repareras "se bilder".

 • Skick helhet:

  Denna metallgråa 900 Turbo med låg körsträcka är ett sällsynt fynd. När den är tillbaka på vägen och med mindre kosmetiska problem kommer det att vara en riktigt imponerande bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2006-08-09
Ursprungsbesiktning: 1987-05-25 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-06-03
Senast godkända besiktning: 2006-04-10
Besiktigad tom: 2007-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG