Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini Cooper 1.3i — 1995

1995 års Mini Cooper 1,3i med den klassiska Mini-designen. Denna lågmilare är dessutom utrustad med ett fabriksmonterat soltak.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Att köra en Mini väcker upp fina minnen efter att ha ägt flera i slutet av 80-talet. Med sin pigga 1.3 liters insprutningsmotor är den rolig att köra. Fungerar fint tekniskt men eftersom den inte har kört så mycket de senaste åren rekommenderar vi en omfattande service samt kontrollbesiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
82 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15879
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover Mini Cooper?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Att köra en Mini väcker upp fina minnen efter att ha ägt flera i slutet av 80-talet. Med sin pigga 1.3 liters insprutningsmotor är den rolig att köra. Fungerar fint tekniskt men eftersom den inte har kört så mycket de senaste åren rekommenderar vi en omfattande service samt kontrollbesiktning."

Beskrivning

Nuvarande ägaren köpte bilen 2022 från en vän till familjen, som i sin tur köpte den 2019. Bilen har haft sex ägare totalt. Bilen såldes ny utomlands 1995 och importerades till Sverige först 2001. Enligt besiktningspapper från 2013 hade den då gått 50 390 km och för närvarande har den alltså gått 52 191 km, vilket indikerar att den har kört sparsamt och verkar alltid har varit parkerad i garage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2001-10-11 
 • Avläst mätarställning
  52 191 km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder/textile 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den fungerar bra mekaniskt men som tidigare nämnt så behöver den en service och besiktning. Utrustad med ett nyare avgassystem, samt fina lättmetallfälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Originalsäten i bra skick, mindre slitage på förarstolen och något mindre märke på passagerarstolen (se bilder). Fabriksmonterat tilt- och öppningsbart soltak, tonade rutor. Bra mattor och innertak. Instrumentpanelen har extra knappar fölr extraljus och har byggts om något för att rymma en tidigare monterad stereo (se bilder). Träpanelerna har några sprickor lite skadad lack.

 • Skick exteriör:

  Den här Mini Cooper har den klassiska kombinationen av British Racing Green och ett vitt tak. Karossen är väl underhållen men en buckla på taket ovanför förarens dörr finns samt några rostbubblor på förardörrens insida och bakre sidorutan (se bilder). Underredet är rent och fint, med en liten buckla på en lyftpunkt. Lacken är i gott skick, även om det finns några lackskador runt huvaramarna och mindre märken och repor. Kromdetaljerna har normalt slitage, inklusive en liten buckla i främre stötfångaren. Observera att vindrutan är sprucken (se bilder).

 • Skick helhet:

  Att investera i en Classic Mini är ett klokt val eftersom dess värde fortsätter att stiga. Med några mindre kosmetiska reparationer och ordentligt underhåll kommer detta att kunna bli en härlig sommarbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-11-12
Ursprungsbesiktning: 2001-09-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-10-11 (951005)
Senast godkända besiktning: 2019-06-19
Besiktigad tom: 2021-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG