Visa alla bilder
Visa film

Rolls Royce Silver Cloud 1 — 1957

En lyxig och formskön vänsterstyrd Rolls Royce Silver Cloud i ett mycket fint skick både in och utvändigt.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en mycket fin kaross och inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
430 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15720
STORA FORSA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls Royce Silver Cloud 1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har en mycket fin kaross och inredning."

Beskrivning

Rolls Roycen beställdes till A. Christiaens i Uccle i södra Bryssel, Belgien och levererades dit den 20 december 1956. Ursprungsfärgen var då grön både på in och utsidan. Nuvarande ägare inhandlade bilen 2012 från Silver Hill International B.V. i Holland där den fått en ny lack i Cadillacs kulör "vit pärlemo", ny klädsel i skinn samt nya mattor med RR emblem. Ädelträet renoverades i samma sväng och radion ersattes av en modern musikanläggning med bluetooth.

Bilen registrerades i Sverige i april 2013 och den är vänsterstyrd och har kilometermätare, 4 stegs automatlåda och rak sexcylindrig motor på cirka 4.9 liter. Reparationer som utförts av nuvarande ägare är bland annat startmotor, bromssystem och servostyrning. Motorn var i bra skick när bilen införskaffades så inget har gjorts åt denna. Ägaren har använt bilen i cirka 1000 mil under de 10 åren han haft bilen och har mest använt Rollsen för enstaka bröllopskörningar och för att åka på olika bilevenemang med. Verkstadsmanual medföljer. Serviceboken saknas. Bilen servades i samband med renoveringen men men det är nog dags för en ny översyn av motor och drivlina nu när 10 år har passerat sedan senaste servicen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  2013-05-21 
 • Avläst mätarställning
  82913 km 
 • Kw / hk
  111 / 151 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och lådan växlar fint. Lite olja under motorn på garagegolvet vittnar om ett mindre läckage. Klockan är ur funktion. Bilen kan må bra av en service.

 • Skick interiör:

  En liten skada på träet på höger främre dörrsida har åsamkats vid säkerhetsbältets inrullning. Interiören har nästan ett nytt utseende i övrigt.

 • Skick exteriör:

  Glaset på höger sidas positionsljus på B-stolpen är trasigt. En mindre spricka finns i lacken på nedre delen av höger bakskärm. Bubblor i lacken under positionsljus på vänster framskärm, se bilder.

 • Skick helhet:

  Helhetsintrycket av Rollsen är att den är i ett mycket bra och välskött skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-05-21
Ursprungsbesiktning: 2013-04-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-05-21 (570125)
Senast godkända besiktning: 2017-05-19
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Silver Cloud blev en riktig storsäljare för det brittiska prestigemärket Rolls-Royce. Totalt tillverkades hela 7 451 stycken mellan 1955 och 1966. Med Silver Cloud lyckades Rolls-Royce för första gången också sälja lika många bilar som syskonmärket Bentley med sin S-Type.

Silver Cloud som fanns i två hjulbaser var Rolls-Royce första med kaross som var ritad direkt för bilen.

1959 presenterades Silver Cloud II med ny V8 i aluminium på 6,2 liter och 170 hk.

Sista steget kom 1963 med Silver Cloud III som har dubbla strålkastare. Precis som på efterträdaren Silver Shadow.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stora Forsa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG