Visa alla bilder

Porsche 944 Turbo — 1985

Levererades enligt uppgift ny av den svenska generalagenten i januari 1987, trots att den är årsmodell 1985b. En tidig svensksåld Turbo, alltså, det skulle kunna ha varit dåvarande V.A.G:s press- och/eller demobil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra exemplar och roligt med riktig tidig Turbo. Känns rejäl i körkänslan och verkar vara väl underhållen genom åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
195 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15252
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 944 Turbo?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra exemplar och roligt med riktig tidig Turbo. Känns rejäl i körkänslan och verkar vara väl underhållen genom åren."

Beskrivning

Årsmodellerna från sent 1985 med den nya interiören kallas populärt 1985b, och Turbo kom officiellt först som årsmodell 1986. Vägmätaren har inte fungerat på 10 år och har förmodligen ett fel som är vanligt för instrumenteringen på VDO:s V.A.G-produkter. Ett plastkugghjul som glider längs axeln och därmed gör så att vägmätaraxeln inte snurrar. Motor och motorstyrning är utförd av Sandén Bilteknik ett Turbo Cup-chip och lämnar runt 280 hk. Den nuvarande ägaren har haft bilen i två år och föregående ägare har varit en pappa och en son sedan 2004.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1987-01-16 
 • Avläst mätarställning
  238800 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välkända Sandén Bilteknik har både optimerat maskineriet för några år se'n och dessutom nyligen gjort en allmän omfattande service och översyn för över 40 000:-.

 • Skick interiör:

  Ren och snygg ljus inredning., originalratten är utbytt och finns inte kvar.

 • Skick exteriör:

  Snygg och fin röd klassisk Porsche-lack i bra skick. Kan möjligen vara delvis omlackerad. Cupfälgar i fint skick med bra däck, lite sänkt och eftermarknads-ljuddämpare.

 • Skick helhet:

  Sammansatt känsla och fint helhetsintryck, och en tidig svensksåld Turbo i ett eftertraktat utförande, det vill säga det som entusiasterna anser vara årsmodellen 1985b och senare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-10-15
Ursprungsbesiktning: 1987-01-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-01-16
Senast godkända besiktning: 2021-04-06
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG