Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 Targa — 1977

En Porsche 911 Targa i ett mycket välvårdat och bra skick. Vit lack och svart inredning med de tidstypiska Cookiecutter fälgarna.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin och restaurerad 70-tals 911 med motor renoverad av AP Sportmotoren i norra Tyskland."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
440 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15906
VALLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 911 Targa?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En fin och restaurerad 70-tals 911 med motor renoverad av AP Sportmotoren i norra Tyskland."

Beskrivning

Detta är en 1977 2,7 liters Porsche 911 Targa i ett mycket bra, välskött och delvis i restaurerat skick. Den såldes ny i Tyskland och importerades till Sverige redan 1984 och har varit i samma familj fram till 2021.

Vägmätaren visar 234 700 km. Sedan den köptes för 2 år sedan av nuvarande ägare har bland annat motorn och insprutningen renoverats hos AP Sportmotoren i Tyskland med dokumentation. Bilen har sedan dess brukats i cirka fyra timmar. Över 200 000:- kronor har lagts ned under 2022 på bilen och mer än 400 000 kronor i kvitton för nedlagda kostnader mellan 1984 och 2021 följer med bilen.

Porschen är utrustad med vita Cookiecutter-fälgar med nya däck. Den är även utrustad med elspeglar.

Säten och targatak har renoverats och interiören är i övrigt i mycket gott skick. I bagagerummet är en ny matta installerad och i ”smugglarboxen” hittar man en Webastovärmare, som i nuläget inte är testad.

I fronten hittar man äkta sjuttiotals Hella 155 monterade, men de är inte inkopplade för närvarande. Bilen har genomgått en mängd ytterligare åtgärder 2022 som montering av nya bränsleledningar genom hela bilen, ny bränslepump, nytt bränslefilter, ny koppling, nya drivaxeltätningar, nya bussningar till krängningshämmare, ny bränsletanksgivare (Mätaren fungerar inte för tillfället), nya växellådsfästen, nytt batteri, ny tändningsnyckelkontakt, nya mattor i bagagerummet, nya bälggummin fram och nya bakljus. Med Porschen medföljer omfattande dokumentation av alla reparationer, tjänster och renoveringar gjorda från 1984 och framåt. Alla besiktningsprotokoll medföljer också bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1984-08-21 
 • Avläst mätarställning
  235 226 km 
 • Kw / hk
  121 / 165 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går bra i motor och växellåda med bra känsla i mekaniken. Fronten till stereon saknas.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett helt och fint skick. Sätena är renoverade.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett bra skick. Det finns en repa på targabågen, se bild. Fälgarna har några stenskott. Däcken är i ett bra skick.

 • Skick helhet:

  Denna 1977 Porsche 911 Targa, är delvis restaurerad. Den är välservad och underhållen och är en bra representant för Porsches smala G-kaross.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-03-30
Ursprungsbesiktning: 1984-08-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1984-08-21
Senast godkända besiktning: 2022-11-04
Besiktigad tom: 2024-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

911 Targa var en kompromiss mellan en öppen bil och en täckt coupe när den kom, men idén var smart och blev snabbt ett begrepp som många andra bilfabrikanter kopierade. Med targabågen blev bilen mycket mer säker än sina föregångare, de helt öppna cabrioleterna. Dessutom ser bilen tuff ut. Targan var alltid dyrare än coupémodellen, som ny, men som begagnad betingade länge coupémodellerna ett högre värde då de ansågs mer linjesköna. På senare år har detta ändrats och targabilarna i fint skick har idag högre värde i samlarkretsar än motsvarande coupéer.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vallentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG