Visa alla bilder
Visa film

Pontiac Catalina Convertible V8 — 1965

En trevlig 60-tals Pontiac i ett skick redo för sommarens taklösa utflykter on vädret tillåter.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"I sin helhet är bilen i ett bra och väl omhändertaget skick. Klar för sommarens äventyr."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15863
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Pontiac Catalina Convertible?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"I sin helhet är bilen i ett bra och väl omhändertaget skick. Klar för sommarens äventyr."

Beskrivning

Nuvarande ägare ville prova på hur det var att äga och köra en amerikansk entusiastbil. Efter cirka ett år insåg han att detta inte var något för honom trots att han hittat ett mycket bra exemplar av Pontiac Catalina. Först registrerad i Sverige för 17 år sedan. Nuvarande ägare är nummer fem i ledet. Ägaren innan nuvarande ägare hade bilen i 12 år. V8:an har en angiven effekt på 290 hästkrafter och är kopplad till en automatlåda. Bilen är i ett bra skick med en äldre professionell omlackering med några lackbättringar. En härlig, om man vill, taklös bil som passar perfekt till svenska sommarens fina väder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  2006-06-19 
 • Avläst mätarställning
  81766 miles 
 • Kw / hk
  213 / 290 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och den växlar fint. Sufflettenmekaniken fungerar bra.

 • Skick interiör:

  Bilen har överdragsklädsel och hur det ser ut under den är osäkert. Men i övrigt är interiören i ett bra skick. Listen ovanför solskyddet på höger sida av suffletten är lös och trasig.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering i ett mycket bra skick med några lackbättringar. På höger dörr finns ett extra borrhål vid sidospegeln, se bild. Någon torrsprucken list finns, se bild.

 • Skick helhet:

  I sin helhet är bilen i ett bra och väl omhändertaget skick. Klar för sommarens äventyr.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-07-07
Ursprungsbesiktning: 2006-06-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2006-06-19 (650101)
Senast godkända besiktning: 2016-08-19
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Pontiac Catalina var en populär bil och årgång 1965 var en av de mest eftertraktade modellerna. Det fanns även en convertible-version som var mycket uppskattad. Denhade ett distinkt utseende med en lång slank kaross och en kraftfull V8-motor. Detta gjorde att bilen hade mycket imponerande prestanda för sin tid.

Interiören var också mycket bekväm och lyxig och dessutom kunde bilen rymma upp till sex passagerare, vilket gjorde den till en idealisk bil för familjer och avkopplande cruising. Med sin eleganta design och imponerande prestanda var det verkligen en av de mest ikoniska bilarna under 1960-talet och en tidigare era av amerikanska bilar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG