Visa alla bilder

MG MGB GT 1800 RHD — 1970

En klassisk sportcoupé, i en lika klassisk färgkombination från tiden när popmusik, Carnaby Street och pigga små sportbilar från England var på modet.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En praktisk och vacker sportvagn som nu behöver lite omvårdnad och kärlek, för att än en gång få uppleva sina glansdagar från 60- och 70-talen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
34 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15784
HÄGERSTEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT 1800?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En praktisk och vacker sportvagn som nu behöver lite omvårdnad och kärlek, för att än en gång få uppleva sina glansdagar från 60- och 70-talen."

Beskrivning

Nuvarande ägare, en engelsman bosatt i Sverige, köpte bilen i England 2008. Då gjordes en genomgång och reparationer hos en sportbilsspecialist för 3.400 Pund. Efter det var bilen väl fungerande och i ett fint skick, år 2009 importerades den till Sverige. Den brukades som entusiastbil under det ljusa halvåret men blev allt mer stående varefter åren gick. År 2021 fick den så nya däck, genomgång av motor, koppling och bromsar. Nu har den återigen blivit stillastående pga av en trilskande bränslepump. Bilen har tyvärr också fått lämna sitt garage och har stått ute ett par år. Den får nu ses som ett objekt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  2009-07-04 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  93 / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Helskinn i svart, tyg mattor 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen var ej möjlig att provköra, har nu stått ett par år. Bränslepumpen ur funktion. Den är komplett men behöver en genomgång.

 • Skick interiör:

  Inredning såsom stolar, dörrsidor, mattor instrumentering och innertak är i bra bruksskick men med visst bruksslitage och fuktkänsla. Fyrpunktsbälten. RHD.

 • Skick exteriör:

  Karossen har såväl plåt som lackskador med rostangrepp. Exakt i vilken omfattning utöver det som kan ses, är osäkert. Glas och blankt i bra skick. Bra originalfälgar, Rostyle, med visst slitage med nyare Good Year däck.

 • Skick helhet:

  Det är ett objekt som kräver en del arbete, nivån är upp till ny ägare men med det sagt så får man en av de mest klassiska sportvagnarna genom åren. I coupéversionen får man också en av de mest praktiska sportvagnarna. I stort sett allt vad gäller delar finns att tillgå och modellen är relativt lättmekad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-11-19
Ursprungsbesiktning: 2009-06-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2009-07-04 (700303)
Senast godkända besiktning: 2021-08-24
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

I slutet av 50-talet drogs projektet igång med MGB som efterföljare till MGA. I september 1962 visades den nya roadstern upp och mottogs positivt, såväl av motorpress som köparna. Motorn om 1798 cm3 med dubbla SU-förgasare gav fina fartresurser. Växellådan var fyrväxlad men mot en blygsamt tillägg fick köparna en elektrisk överväxel.

From 1965 förbättrades tekniken med en fem-lagrad vevaxel, oljekylare som standard samt en elektrisk varvräknare. Det här året kom även en snygg och praktisk tredörrars 2+2 coupéversion, kallad GT, i en för den tiden moderiktigt halvkombiutförande - design Pininfarina. Allt för att även jakt-, golf- och annan sport- och fritidsutrustning skulle få plats i sportbilen. Även om det finns en annan brittisk klassiker som bär epitetet "hundkojan", så är den här vagnen, väl än mer, en vagn för ett par Westis där bak. Det lilla baksätet hade ett fällbart ryggstöd. Två år senare fick man även ner en sexcylindrig motor i den lilla vagnen, såväl med som utan tak.

Till 1970-års modeller fick kylaren ett nytt utseende och aluminiumfälgar från Rostyle istället för plåtfälgar. Ekerfälgar kunde som alltid beställas genom åren.

Modellen fick även uppleva att bli bestyckad med en V8-motor från Rover. Produktionstiden varade fram tom 1981. Senare varianter gjordes och man kan i stort sett bygga sig en ny vagn även idag. Allt från nytillverkade karosser och delar i stort och smått finns att tillgå. Det här är en älskad och omhuldad modell, som aldrig går ur tiden. Enligt uppgift tillverkades 21.835 GT versioner.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hägersten

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG