Visa alla bilder
Visa film

Messerschmitt KR 200 — 1955

Underbar mc-bil från 50-talet i ett fantastiskt skick, besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Messerschmitt i ett sällsynt fint skick. Fungerar utmärkt och ger ett gott intryck både in och utvändigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
315 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15954
DJURSHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Messerschmitt KR 200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Messerschmitt i ett sällsynt fint skick. Fungerar utmärkt och ger ett gott intryck både in och utvändigt."

Beskrivning

Messerschmitten är renoverad av en erkänt skicklig mc-bils mekaniker och är i toppskick. Kom till nuvarande ägares samling för mer än 5 år sedan och har använts sparsamt. Då samlingen på senare tid har utökats så behövs garageplatsen för andra objekt varför han väljer att sälja denna pärla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  1955-01-01 
 • Avläst mätarställning
  42604 Km 
 • Kw / hk
  7 / 10 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Begie/Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och allt fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Interiör i ett mycket fint renoverat skick. Observera den extremt ovanliga originalradion.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad och fint renoverad, perfekt skick förutom en liten defekt under höger framlampa. Ny huv i oklanderligt skick. Lister, krom, däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  Entusiastbil i toppskick, passar den kräsne samlaren eller att ställas ut på museum. Väcker stor uppmärksamhet och glada miner vart man än kommer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2002-05-23
Ursprungsbesiktning: 1955-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1955-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-05-11
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Messerschmitt var en tysk flygplanstillverkare som var förbjuden att bygga flygplan efter andra världskriget. Företaget började bygga andra maskiner, Kabinen roller. KR175, KR200 och KR201 designades alla av flygplansingenjören Fritz Fend, men det var KR200 som var den överlägset mest framgångsrika mc-bilen med ungefär 30 000 sålda mellan 1955 och 1964.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Djursholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG