Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 200/8 W114/W115 — 1972

Ovanligt fin svensksåld originalbil, aldrig svetsad eller rostlagad. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en bil i detta originalskick, välbevarad med fin patina. Servad och genomgången av entusiastisk ägare som även är en skicklig Mercedes mekaniker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15849
KARLSTAD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 200/8 W114/W115?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en bil i detta originalskick, välbevarad med fin patina. Servad och genomgången av entusiastisk ägare som även är en skicklig Mercedes mekaniker."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen för mer än 20 år sedan och har använt den sparsamt sommartid till träffar och utställningar. Då han är proffisionell Mercedes mekaniker så har han gått igenom det mekaniska på hela bilen och den fungerar perfekt. Utseendemässigt har han valt att behålla det fina patinerade originalskicket. Då hans samling av fina Mercedesar hela tiden ökar så behövs platsen i garaget för andra objekt därför säljes denna till någon entusiast att fortsätta vårdnaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-06-15 
 • Avläst mätarställning
  83877 Km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Genomgången och noggrant servad, allt fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Originalinteriör med spår av brukande, finns några små hål i sätena samt baksätets ryggstöd. I övrigt mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Välbevarad lack som till stora delar är original, bättringar och små skavanker finns. Kromet är i fint skick även fälgar och däck utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En tysk 50-åring i mekaniskt toppskick, väcker berättigad uppmärksamhet på alla träffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-22
Ursprungsbesiktning: 1972-06-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-06-15
Senast godkända besiktning: 2020-08-21
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W114/115 är en personbil, tillverkad av den tyska biltillverkaren Mercedes-Benz mellan december 1967 och december 1976.

I marknadsföringen användes ofta beteckningen ”/8” ( på tyska: Strich Acht), för att skilja bilen från föregångaren. Åttan syftar på årsmodell 1968. Den är även känd som ”kompakt”, eftersom yttermåtten är något mindre och nättare än W110. Passagerarutrymmet är trots det likvärdigt och på vissa håll till och med större, dock på bekostnad av bagageutrymmet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Karlstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG