Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ6 — 1975

En mycket elegant brittisk lyxbil i en lite ovanligare mörkblå kulör med beige skinnklädsel.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Jaguaren går mycket bra och är stabil och snabb att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15907
VALLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Jaguaren går mycket bra och är stabil och snabb att köra."

Beskrivning

Detta är en svensksåld Jaguar XJ 6 L som registrerades 1976. Nuvarande ägare har ägt bilen sedan 2021.Bilen är lackerad mörkblå med tonade rutor och beige skinninredning och den har däck med vit rand och kromade snobbringar samt navkapslar. Jaguaren har renoverats i olika omgångar och av olika ägare. Senaste större åtgärderna var ett byte av motorblocket då originalet hade fryssprickor. Detta gjordes 2016 komplett med borrning och nya kolvar. Man har också bytt bland annat automatväxellåda, motor och växellådsfästen, avgassystem (rostfritt) och spolarvätskebehållare. Förgasarna och startmotor har renoverats och choken har konverterats från automatisk till manuell. Vänster fram och bakskärm, samt taket har omlackerats. Jaguaren är nybesiktigad i April 2023 utan anmärkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-01-23 
 • Avläst mätarställning
  75841 km 
 • Kw / hk
  127 / 173 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Radion är ur funktion, en säkring som går till den och innerbelysningen i bak, går när man byter denna.

 • Skick interiör:

  Innertaket är utbytt 2004 men har det vanliga jaguarsläppet, som gör att det bubblar i tyget, framför allt i bak. Sitsen i förarsätet är något nedsutten men ny originalstoppning medföljer, se bild. Kederlisten på förarstol vid instigningssidan är något trasig. Prydnadslisterna i plysch runt dörröppningarna är solblekta, nya lister medföljer. I övrigt är inredningen i ett bra skick med spår av brukande.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering av vänster fram och bakskärm samt tak. Lacken har några små skador, se bilder, och bagagerumsluckan har en liten buckla i bakkanten, se bild. Den bakre stötfångaren har små rostangrepp på undersidan av sidostyckena, se bilder,(De är omkromade sedan tidigare). I övrigt är kromet i ett bra skick. Däcken är i bra skick.

 • Skick helhet:

  En snygg och ovanligt välhållen XJ6 L i ett bra och körklart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-03-29
Ursprungsbesiktning: 1976-01-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1976-01-23
Senast godkända besiktning: 2023-04-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Många tekniska finesser som dubbla överliggande kamaxlar, hemisfäriska förbränningsrum, intelligenta förgasare, självbärande kaross, fyrledad bakaxel och dubbla bensintankar. Modellens grundform levde i mer än 20 år.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vallentuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG