Visa alla bilder

Ford Tudor 40 Model V8 — 1934

Klassiska Ford Tudor är en ovanlig syn idag. Renoverad i slutet av 1980-talet och har sedan dess haft ett internationellt liv.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Verkar vara helt komplett och fungerande. Trots att den inte har startats på ungefär 10 år genomför vi nu en uppstarts-service, uppdatering kommer under nästa vecka."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
250 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15836
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Tudor 40 Model?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Verkar vara helt komplett och fungerande. Trots att den inte har startats på ungefär 10 år genomför vi nu en uppstarts-service, uppdatering kommer under nästa vecka."

Beskrivning

Denna Tudor har varit en älskad del av en bilsamling under många år. Ägaren förvärvade den 1988 och genomförde sedan en fullständig restaurering. Efter detta har bilen förvarats i samlingen. 1997 skickades den till Monaco för att delta i ett Ford Vintage-rally med ett tema inspirerat av Bonnie och Clyde (se bilderna för detaljer). Efter evenemanget har bilen används sparsamt vid särskilda tillfällen och endast brukats minimalt de senaste två decennierna. Den här modellen av Typ 40, med chassinummer 743468, har en flathead V8-motor från Ford som ger 85 hästkrafter (221cui). Utrustad med en 3-växlad transmission och en enkel downdraft-förgasare, så representerar denna udor Model 40 V8 själva essensen av klassisk fordonskonst.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1934/1934 
 • Första registreringsdatum
  1973-10-19 
 • Avläst mätarställning
  63542 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den första tekniska bedömningen är att allt ser bra ut. Allt är på plats och fint. En uppstartstjänst är för närvarande på gång. Bilen rullar smidigt, och motorn går runt. NU STARTAR med externa bränslekällor, bränsletankar kommer att behöva ett rent och ett nytt 6 volts batteri

 • Skick interiör:

  Interiören har en gyllengul plysch på säten, dörrpaneler och innertak. Även om vissa delar har angripits av mal (se bilder), är det övergripande bra skick. Bilen har original instrumentpanel, mätare och charmiga kromdetaljer. Interiören är ren och fräsch och utrustad med nyare gummimattor.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från skador och rost. Underredet är rent, och kromdetaljerna visar ett charmigt vintage-utseende med lätta tecken på oxidation. Lacken är ren och fräsch med en fin glans och takluckan är oskadad.

 • Skick helhet:

  Denna klassiska Ford kommer vara en fantastisk och pålitlig bil när den är uppstartad och genomgången.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-04-23 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-10-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-10-19
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG