Visa alla bilder

DKW Auto Union AU 1000 S Coupé 1.0 — 1963

En härlig karamell att färdigställa. En ägare sedan ny, påbörjad renovering och komplett.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här finns att göra men man kommer också att bli rikligt belönad, en verkligt fin klassiker att i iordningställa."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14142
SVARTSJÖLANDET
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DKW Auto Union AU 1000 S Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här finns att göra men man kommer också att bli rikligt belönad, en verkligt fin klassiker att i iordningställa."

Beskrivning

En DKW Auto Union Special Coupé de Luxe (2 dörrars HT) som har ägts och brukats av en och samma ägare. Köptes hos Philipsons den 10 mars 1964, för 9.999:-. Köpehandling, registreringsbevis och broschyr medföljer. Bilen kördes fram tom mitten av 70-talet och blev då garagerad, när ny bil införskaffats. För ca tio år sedan påbörjade ägaren en mild renovering med en ny lackering, ny klädsel på säten och inköp av ett antal nya delar. Motor och bromsar iordningställdes men där tog det stopp. Här finns nu chansen att bli ägare till en härlig vagn från epoken i skarven av 50/60-tal.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963 
 • Första registreringsdatum
  1964-03-10 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Mörkröd med gräddvitt tak 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor går runt och det sitter en hel del nya delar på vagnen. Bromsar skall vara iordningställda men självklart behövs en genomgång och arbete med det tekniska. Underrede och ram ser tämligen fritt ut från rost och arbeten/byten har gjorts av hjulupphängning m.m.

 • Skick interiör:

  Inredningen är helt i original förutom säten som har en nyare uppsydd klädsel liknande original. Fina gummimattor, ny rulle med tygmatta att lägga in om så önskas.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad för en del år sedan men fortfarande i blankt och gott skick. Glas och blankt i mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  Ett fint garagefynd som förefaller vara helt komplett. Den kommer att bli en härlig klassiker när den kommer ut på vägarna igen. Nu upp till ägare nummer två att lägga klart pusslet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1978-10-23
Ursprungsbesiktning: 1964-03-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-03-10
Senast godkända besiktning: 1978-05-29
Besiktigad tom: - 1979-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Auto Union 1000 var en bil i mellanklassen tillverkad av DKW (Auto Union) som ersatte modellen DKW 3=6 1958. Den tillverkades i Västtyskland fram till 1963 då den ersattes av DKW F102. Tillverkningen fortsatte dock i Brasilien och Argentina där man tillverkade modellversionen Auto Union 1000 S fram till 1967.Tvåtaktsmotor med tre cylindrar ska det vara om det är mjuk motorgång du vill ha. Det är ingen slump att DKW döpte sin bil till 3=6 (tresex) där likhetstecknet gjorde klart att den lilla 900-kubikaren bjöd på samma raffinemang som en rak sexcylindrig motor. DKW är märket som Saab kopierade och sanningen är nog den att de tyska motorerna inte bara var större och starkare utan också bättre. Detta ihop med en vacker kaross med inbjudande interiör gör DKW-bilarna från 1950- och 60-talen till attraktiva köp.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svartsjölandet

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG