Visa alla bilder
Visa film

Citroën B11 Sport 1911cc — 1950

En fantastiskt B11 sport, en så kallad ”Gangstercittra". Suverän teknik och riktigt stilren med både en vacker interiör och en hög finish.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägs sedan 2002 av en sann Citroën-entusias. Bilen är i ett bra och fullt fungerade skick men kopplingen behöver en översyn. Vi misstänker att urtrampingslagret behöver bytas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15289
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën B11 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ägs sedan 2002 av en sann Citroën-entusias. Bilen är i ett bra och fullt fungerade skick men kopplingen behöver en översyn. Vi misstänker att urtrampingslagret behöver bytas."

Beskrivning

Nuvarande ägaren fick 2002 möjlighet att köpa denna B11 av en äldre herre som hade haft den stående i många år. Bilen var i bra skick utan vare sig rost eller andra större skador. Den var lite allmänt sliten och hade ramlat ur fordonsregistret. Han påbörjade då en försiktig renovering. Motorn togs ur, undersöktes och slitna delar byttes ut. Skärmarna, motorhuven och bagageluckan lackerades. Lister och krom ersattes med nytt. Rutor och tätningar byttes ut och hela interiören, inklusive innertaket, kläddes om.

Bilen stod färdig 2005 registrerades då åter in i in i svensk biregister. Bilen kördes sedan några hundra kilometer varje sommar fram till 2019.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  2005-05-26 
 • Avläst mätarställning
  07827 km 
 • Kw / hk
  52 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Kopplingen låter i vissa lägen, förmodligen från urtrampningslagret. Motorn startar lätt och går fint. Bromsarna är i bra skick. Nytt batteri sitter i och bränsleledningarna är utbytta. Mindre oljeläckage från en tätning i vevhuset. Bra däck och fälgar.

 • Skick interiör:

  Hela inredningen, inklusive säten, dörrsidor, mattor och innertak gjordes 2004 och ser fortfarande nytt ut. Instrumentbrädan är i ett fint skick.

 • Skick exteriör:

  Lack i bra skick och med en fin djup svart lyster. Inga tecken på rost eller skador på karossen eller underredet. Alla kromdetaljer är genomgående i ett fint skick.

 • Skick helhet:

  Detta är en fantastiskt snygg bil som fortfarande drar till sig mycket uppmärksamhet. Det enda som vi bedömer behöver åtgärdas är missljudet från kopplingen samt en kontroll av oljeläckaget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-05-26
Ursprungsbesiktning: 2005-05-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-05-26
Senast godkända besiktning: 2005-05-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG