Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Camaro RS 402 — 1967

Svensksåld Camaro Rally Sport som varit i samma ägo sedan 1988. En muskelbil som fått mera muskler i form av en 402" Bigblock.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering där man satsade på att hålla bilen till stor del original med en del avsteg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15763
TIBRO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chevrolet Camaro RS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Äldre renovering där man satsade på att hålla bilen till stor del original med en del avsteg."

Beskrivning

När den här bilen såldes ny i Sundsvall var den vit och utrustad med 327" 4-växlad låda med golvspak, 10-tums diffad bakaxel samt skivbromsar fram.

1988 satte sig en 18-åring från Tibro på tåget till Stockholm och körde hem med sin drömbil - denna Camaron som då var rödmetallic. Två år senare påbörjades en omfattande renovering. Arton lager lack (!) slipades bort. Mycket plåt byttes ut såsom bakskärm innerskärmar fram och bak. Bagagerumsgolv samt halva coupégolvet. Allt noggrant utfört och även tennspacklat. Bilen lackerades från plåten upp i originalkulören Ermine white. En 402" motor från en El Camino införskaffades och helrenoverades hos Freds motor i Skövde. Hela arbetet på både bil och motor är väl dokumenterat med både kvitton och foto.

Nu närmare 35 år senare är det dags att sälja 18-årsbilen. Främsta anledningen att den knappt används, senaste åren har det blivit ett fåtal mil om året.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-07-31 
 • Avläst mätarställning
  147260 km 
 • Kw / hk
  149 / 203 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  402" motor som renoverades i början av 90-talet. Sedan dess har blocket fodrats om en gång 2008 och det sitter en vassare kam och nya lyftare i den. Original kamaxel finns. Går bra med ett rejält vridmoment. För bättre flöde sitter dubbelt tretums avgassystem. En del vibrationer finns, troligen för kamaxeln inte är gjord för smygkörning. Kan vara svårstartad vid längre stillestånd. Original 4-växlad låda av märket Saginaw som är från bilens utförande och 10-bultat diffad bakaxel. Elsystem bytt någon gång runt 2010. Vad som inte fungerar helt är tankmätaren samt luckorna till strålkastarna.

 • Skick interiör:

  Original röd inredning som fick vara kvar vid renoveringen. I stort sett komplett. Lackerade partier gjordes vidd 1990. Stolryggarna har fått en släng tidstypisk customlackering. En eftermarkndsgrupp med mätare monterad på mittkonsolen. Övrigt är inredningen fläckad av ålder och brukande, förarsäte sprucket i sitsen.

 • Skick exteriör:

  Framkofångare omkromad 1990 i samband med bilen lackerades. Senare har det uppstått blåsor av sprutspacklet, mest tydligt på tak och bagagelucka och några andra paneler. I övrigt har lacken klarad sig fint utan någon åverkan att tala om.

 • Skick helhet:

  Potent klassisk muskelbil ordninggjord enligt den tidens måttstock. Välgjort plåtarbete och frisk i mekanik och motor.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-03-15
Ursprungsbesiktning: 1967-07-31 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-07-31
Senast godkända besiktning: 2017-06-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tibro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG