Visa alla bilder
Visa film

Bentley MKVI Freestone Webb 4,5 — 1952

En av de elegantaste Bentley's som tillverkats.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin bil som fyllt 70 år."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15052
TÄBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley MKVI Freestone Webb?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket fin bil som fyllt 70 år."

Beskrivning

Efter andra världskriget började Bentley för första gången tillverka pressade stålkarosser till MK VI. Fram till 1952 tillverkades 5 200 sådana bilar. Emellertid fortsatte karossmakare att tillverka bilar med handbyggda specialkarosser i aluminium. Det är just en sådan ovanlig kaross som detta exemplar har från kända Freestone och Webb. Den har den den stora motorn på 4,5 liter som kom 1952 till skillnad från den tidigare motorn på 4,25 liter. Av denna modell har det enligt uppgift endast tillverkats sju exemplar. Den har endast rullat drygt 80 000 miles sedan den byggdes för drygt 70 år sedan. Under dessa år har den endast haft fem ägare. Alla har skött den på ett förstklassigt sätt.

De tre första ägarna var från England. Därefter, 1996, sålde den kända firman Peter Fisher efter en fullständig genomgång bilen till en svensk bosatt i Schweiz. Efter hans bortgång köpte nuvarande ägare bilen år 2000.

Vad som särskiljer dessa specialtillverkade MK VI bilarna från standardvagnarna är bland annat de elegant svepande karosslinjerna samt dess speciella inredningar med vackra träarbeten samt picnicbord med speglar.

En möjlighet att köpa en väl underhållen, handbyggd "Sport saloon" i aluminium. Låga mil och endast 5 ägare under 70 år. Mycket dokumentation medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1998-11-20 
 • Avläst mätarställning
  82184 miles 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Garnet / Alpine Grey 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick men inte körd så mycket på senare tid så en service är att rekommendera innan den tas i bruk. Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket fint och välhållet skick. Svårt att hitta något att anmärka på.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Mindre skav/lackskada som man kan se när höger bakdörr öppnas (se bild).

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick. Det finns spår av brukande men det är en mycket välhållen bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-11-20 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1998-11-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-11-20
Senast godkända besiktning: 2016-06-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Täby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG