Visa alla bilder
Visa film

Audi 100 GL 5E — 1977

En mycket välbehållen och på vägarna sällsynt klassisk Audi 100 GL 5E i ett mycket bra skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de finaste Audi 100 GL 5E jag sett i trafik. Fullt fungerande och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
61 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15878
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi 100 GL 5E ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de finaste Audi 100 GL 5E jag sett i trafik. Fullt fungerande och körklar."

Beskrivning

Nuvarande ägare letade länge efter en Audi 100 GL 5E som var i det skick han ville ha. Han ville ha en likadan som hans far hade, när han var i 12-års åldern. Det blev en riktig nostalgitripp när han i januari 2021 fann denna hos 1900-garaget i Trelleborg. Enligt uppgift från dåvarande ägare var bilen inte rostig när de köpte den, däremot hade lackeringen stora ytor med klarlackssläpp så bilen fick ny lackering 2019/2020 och även en översyn med nya bromsar, renovering av originalfälgar med ny pulverlack och en större rengöring av inredningen. I övrigt medföljer dokumentation om bilen bland annat samtliga bes protokoll från 1999 och framåt. Det finns noterat om kamremsbyte vid 12000 mil, service vid 13918 mil och nya däck. Bilen har nu rullat 14600 mil, alltså ganska låga mil för en bil som är 46 år gammal. Miltalet styrks av besiktningsprotokoll som medföljer bilen. Man åker riktigt bra i den med tanke på dess ålder. Kort och gott en mycket välbehållen och klassisk Audi.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1977-05-09 
 • Avläst mätarställning
  146977 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och låter som den ska. Växellådan växlar fint.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint skick. Plastskydd på vänster B-stolpe skadad och en det finns en liten spricka i instrumentpanelen, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Professionell omlackering som utfördes för cirka 4 år sedan. Nyrenoverade fälgar med bra däck.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra exemplar av Audi 100 GL 5E i ett körklart och bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-26
Ursprungsbesiktning: 1977-05-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1977-05-09
Senast godkända besiktning: 2022-06-20
Besiktigad tom: 2024-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

1976 kom en denna Audi-modell som gick under betäckningen Audi 100 som bland annat erbjöd 5-cylindrig motor (även 4-cylindriga motorer och diesel fanns). Modellen blev en stor framgång för Audi. Den tekniska uppbyggnaden liknade den tidigare modellen med längsplacerad motor och framhjulsdrift. Modellen fanns som sedan och Avant.

Avantmodellen var av typ halvkombi och såldes aldrig i Sverige men några få exemplar importerades till Sverige av privatpersoner. De dyraste modellerna fick den nya femcylindriga motorn på 2.1 liter och 136 Hk. På samma kaross byggdes också Audi 200-modellerna med toppvarianten 5T som utrustades med en femcylindrig turbomotor på 170 Hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG