Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo Spider 2.2 JTS — 2008

En lågmilad, besiktigad och körklar Alfa Spider med knappa 8 500 mil på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Liten och tuff Alfa-cabriolet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
168 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15875
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo Spider 2.2 JTS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Liten och tuff Alfa-cabriolet."

Beskrivning

Spidern köptes ny 2008 av en ungersk tandläkare som använde den i Tyskland när han jobbade där samt när han åkte hem till Ungern. Bilen importerades till Sverige 2013 av en bilfirma och köptes i november 2013 av den förste svenska privata ägaren. Nuvarande ägare, nummer fem i ledet, köpte bilen i september 2016. Bilen är väl omhändertagen, välservad och välskött. Spidern som är vit med Tobacco Brown skinnstolar designade av Pelle Frau är i ett mycket bra skick. Motorn har genomgått en större service som utfördes i maj 2016 vid mätarställning 75 827 km. Denna service inkluderade en "uppgradering" (utbyte till bättre material) av kamkedja, tryck och drivrullar, spännare och vattenpump, se kvitton. Bilen var nyservad och nybesiktigad innan avställning i höstas. Med suffletten nedfälld är det lugnt i kupén tack vare original windbreaker skärmen bakom stolarna. Alfan har ett hyggligt tilltaget bagageutrymme för att vara en cabriolet. Bra stereo. Vid fotograferingstillfället lossnade den silverfärgade plastbågen på höger nackstöd. Detta ska vara åtgärdat vid leverans enligt ägaren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2008/2008 
 • Första registreringsdatum
  2013-04-20 
 • Avläst mätarställning
  84604 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Pigg, alert och känns stadig på vägen.

 • Skick interiör:

  Interiören i kulören Tobacco Brown är i ett mycket fint och välskött skick. På vissa bilder saknas den silverfärgade kåpan på höger nackstöd, detta åtgärdas innan leverans enligt ägaren.

 • Skick exteriör:

  Alfan har sin originallack som är i ett mycket fint skick. Det finns en liten repa under "Pininfarina" emblemet på höger sida, se bild.

 • Skick helhet:

  En Spider i ett mycket tilltalande och bra, körklart skick. En väl omhändertagen bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-02
Ursprungsbesiktning: 2013-02-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-04-20 (080915)
Senast godkända besiktning: 2022-09-07
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 2714 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Alfa Romeo Spider från 2008 är en sportig cabriolet med en klassisk italiensk design. Bilen är baserad på Alfa Romeos Brera-plattform och är utrustad med en kraftfull motor som ger en sportig och rolig körupplevelse.

Motorn är en 2,2-liters fyrcylindrig bensinmotor som producerar 185 hästkrafter och 230 Nm i vridmoment. För de som vill ha ännu mer kraft finns också en 3,2-liters V6-motor som ger 260 hästkrafter och 322 Nm i vridmoment. Båda motoralternativen är kopplade till en sexväxlad manuell växellåda eller en sexväxlad automatlåda.

Alfa Spider har en klassisk design med en låg och bred front och en kort bakdel. Bilen har en sufflett som kan fällas ner på någon minut. Interiören är också sportig och elegant med högkvalitativa material och en modern instrumentpanel.

Alfa Spider 2008 är utrustad med många funktioner och säkerhetssystem, såsom elektronisk stabilitetskontroll, antisladdsystem, antispinnsystem, bromsassistent och krockkuddar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG