Visa alla bilder

Alfa Romeo Giulia 1750 GT Veloce 4 cyl — 1971

Härlig GTV i fint renoverat skick. Besiktigad för alltid och körklar.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och ger ett gott intryck, finns några mindre defekter både in och utvändigt men det stör inte helhetsintrycket. Har stått i några år och har nu startats upp och besiktigats utan anmärkning. Behöver översyn av förgasare och bromsar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
219 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15977
ASARUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo Giulia 1750 GT Veloce?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra och ger ett gott intryck, finns några mindre defekter både in och utvändigt men det stör inte helhetsintrycket. Har stått i några år och har nu startats upp och besiktigats utan anmärkning. Behöver översyn av förgasare och bromsar."

Beskrivning

Alfan köptes av nuvarande ägare och hennes man 1996, den hade då helrenoverats av en skicklig mekaniker på Rosso i Göteborg. Bilen har sedan använts sparsamt tills mannen gick bort för några år sedan då ställdes den undan. Hon väljer nu att sälja den då den inte används och mår bättre av att någon entusiast tar hand om den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1977-04-12 
 • Avläst mätarställning
  72 930 Km 
 • Kw / hk
  87 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och den 5 växlade lådan jobbar fint. Behöver en översyn av förgasare och bromsar, missar och går orent ibland samt drar vänster vid hård inbromsning. Hastighetsmätaren slår fel, visar ca 20 km/h för mycket.

 • Skick interiör:

  Stolarna utbytta till Recaro säten som är i bra skick. Övrig inredning i använt skick med defekta inre dörrhandtag, även instrumentpanelen har några sprickor i framkant mot vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Bilen renoverades och lackades 1996 och har hållt sig i bra skick. Finns någon repa på höger bakskärm samt lite skav vänster bak. Passagerardörren har fått nedre delen utbytt och den skarven är tydlig. Spår av sprutspackelprickar finns på bakluckan. Ser i övrigt fin ut och har klarat sig från rostangrepp. Bra krom samt fälgar och däck utan anmärkning. Det medföljer 4 originalhjul med kapslar.

 • Skick helhet:

  En pigg och körglad entusiastbil i fint skick, körklar till sommarens evenemang.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-21
Ursprungsbesiktning: 1977-04-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-04-12
Senast godkända besiktning: 2023-05-11
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Alfa Romeos sexcylindriga toppmodell Alfa Romeo 2600 såldes i ytterst blygsamma volymer under 1960-talet. För att ersätta den tog man fram en mindre och billigare bil som delade tekniken med Giulian. Bilen fick en motor på 1,8 liter, men den kallades 1750 för att minna om 1930-talets framgångsrika sportbil 6C-1750 som bland annat vunnit Mille Miglia två gånger. Hjulbasen förlängdes till 2,57 m och karossen, formgiven av Bertone, var större och rymligare än Giulian. Det var den första Alfa Romeo som erbjöds med automatväxellåda.Hösten 1971 fick bilen en större tvålitersmotor med bättre vridmoment och modellnamnet ändrades till 2000. Samtidigt uppdaterades bilen med nya strålkastare och instrumentbräda.GTV/Spider

När den nya Berlinan introducerades 1967 fick även Bertones coupé och Pininfarinas spider den större motorn. Samtidigt försvann Giulia-namnet och även tvådörrarsbilarna benämndes 1750.Hösten 1971 kom tvålitersmotorn och modellnamnet ändrades till 2000. Bertone-coupén tillverkades fram till 1977, då den ersattes av Alfetta GTV. Spidern fanns kvar i produktion fram till 1993.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Asarum

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG