Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 2600 Sprint — 1966

En lite ovanligare sextiotals Alfa i Gran Turismo stil med den klassiska sexans motorljud som är lätt att känna igen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig Italienare i ett bra renoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
245 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15833
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 2600 Sprint?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En trevlig Italienare i ett bra renoverat skick."

Beskrivning

Denna bil auktioneras av ett dödsbo. Det är en svensksåld Alfa Romeo 2600 Sprint som såldes ny i Stockholm. Bilen har endast haft ett fåtal ägare sedan 1966 varav endast en har brukat bilen. Alfan är i ett bra renoverat och omhändertaget skick. Den är utrustad med bland annat helskinnsinredning, rak 6-cyl motor på 145 hk och elfönsterhissar. Enligt källor och det vi ser har bilen genomgått en total renovering. Alfan fick en ny professionell lackering och rostskydd för cirka 10 år sedan. Enligt Transportstyrelsen så finns det endast 18 exemplar kvar av denna modell av Alfa registrerade i Sverige idag. Bilen har varit avställd sedan 1980 och senaste besiktningen gjordes 1978. Nuvarande ägare inhandlade Alfan 2020 och påbörjade renovering av motorn som nu är färdigställd, 2023, på verkstad och är under inkörning med allt vad det innebär. Motorn låter som Alfans 6-cylindriga motor ska och ventilerna har finjusterats under våren. Den dokumentation som medföljer bilen är kvitton på motorrenoveringen, diverse reservdelar och instruktionsbok. Originalnavkapslar medföljer, likaså omonterade originalbälten, se bilder.

Bilen kommer att levereras nybesiktigad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-01 
 • Avläst mätarställning
  14894 km 
 • Kw / hk
  107 / 145 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är under inkörning och fungerar bra, även drivlinan känns bra. Låter som Alfas 6-cylindriga motor ska.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick. Innertaket ser bra ut. Spår av brukande.

 • Skick exteriör:

  Exteriört är bilen i ett mycket bra skick. Äldre professionell omlackering och rostskyddsbehandling. Kromverk i bra skick.

 • Skick helhet:

  En ovanlig och mycket trevlig Alfa i ett fint, renoverat och omhändertaget skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1980-01-31
Ursprungsbesiktning: 1966-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-01
Senast godkända besiktning: 1978-05-17
Besiktigad tom: 1980-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Coupé-versionen Sprint introducerades 1960. Den byggdes av Bertone och kan ses som en förövning inför den mindre Giulia Sprint GT. Den något undermotoriserade 2000 modellen tillverkades i 704 exemplar fram till 1962. 2600 modellen, som detta exemplar är, kom med modifierade strålkastare och kromutsmyckning och tillverkades i 6 999 exemplar mellan åren 1962 och 1968. Hjulbasen är 2,58 m.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG