Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 166 Facelift 3,2 V6 — 2004

En fullutrustad, bortsett takluckan, Alfa 166 Facelift. Utrustad med den legendariska Busso V6-motorn och 6-växlad manuell låda, i ett gott skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff 166 med attityd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15876
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tuff 166 med attityd."

Beskrivning

Den här 166 Facelift Alfan köptes ny 2004 i Tyskland av en i tyska Alfakretsar välkänd Alfisti. Denna Alfa entusiast använde bilen dagligen i flera år. Bilen importerades 2007 till Sverige av en svensk Alfisti och kom i trafik här i september samma år. Bilen användes dagligen större delen av de kommande åren men ej under vintertid. Efter ytterligare några ägarbyten köptes Alfan av nuvarande ägare i oktober 2016 och han, också Alfisti, har flera bilar och har därför använt bilen sporadiskt men hyggligt regelbundet. Framförallt så har den nyttjats när längre resor har skett eftersom denna bil erbjuder en välkänt fin komfort och en trevlig körupplevelse. Detta är en riktig "komfortracer" med sin legendariska Busso 3,2 V6-motor i kombination med en riktigt bra 6-växlad manuell låda, perfekt fjädersättning och goda vägegenskaper. Den kan gå väldigt tyst, om man så önskar, på låga varvtal med god bränsleekonomi eftersom Busson är råstark och snabba omkörningar kan ske utan att växla ned. Den kan "råma" med ett gåshudsframkallande och beroendeskapande vrål när man varvar lite mer. Med denna bil kan man färdas långt i hög motorvägsfart, med ett leende på läpparna och komma fram utvilad och i god form. Bilen har en mycket trevlig kupé miljö med bekväma, elmanövrerade svarta skinnstolar med många inställningsmöjligheter. Stort original stereopaket med radio, CD växlare och kassettband. Bilen är i gott skick och har löpande genomgått service med byte av slitage delar och den känns fast i hjulupphängningar i fram och bakvagn etc. Vid fototillfället stod bilen på dubbfria vinterhjul men med bilen medföljer också originalfälgarna med monterade sommardäck. För närvarande har Infotainment skärmen slocknat men de grundläggande funktionerna kvarstår och kan manövreras i blindo.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2004/2004 
 • Första registreringsdatum
  2007-02-09 
 • Avläst mätarställning
  179 339 km 
 • Kw / hk
  177 / 241 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bilen känns tight och går stabilt på vägen. Infotainment skärmen är trasig.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bra skick med spår av brukande.

 • Skick exteriör:

  Bilen har sin originallack i ett bra skick med någon repa. Lacken på dörrarnas fönsterbågar har skador, se bilder. Gummilist runt vindrutan har skador, se bild.

 • Skick helhet:

  En trevlig och besiktigad Alfa 166 i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-04
Ursprungsbesiktning: 2007-01-31 (regbes) (Ombes:20070206)
Datum i trafik första gången: 2007-02-09 (040521)
Senast godkända besiktning: 2022-10-05
Besiktigad tom: 2023-12-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Alfa Romeo 166 tillverkades mellan 1998 och 2007.

Modellen har flera bensinmotoralternativ som sträcker sig från en 2,0-liters fyrcylindrig motor som producerar 150 hästkrafter upp till en 3,2-liters V6-motor som producerar 240 hk. Det finns också en 2,4-liters JTD turbodiesel med 175 hk och en 1,9-liters JTD med 140 hk.

Interiören är rymlig och välutrustad, med funktioner som automatisk klimatkontroll, elektriskt justerbara framsäten, skinninredning, ett Bose-ljudsystem och mycket mer. Bilen har också avancerade säkerhetsfunktioner som antisladdsystem, antispinnsystem och krockkuddar.

Alfa Romeo 166 är också känd för sin sportiga kördynamik, med utmärkt hantering och responsiv styrning. Tack vare detta är det också en bekväm bil för längre resor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG