Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 156 GTA 3,2 V6 Sportwagon — 2003

En lågmilad Alfa GTA SW med endast drygt 5700 mil på mätaren i ett mycket bra och tilltalande skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Alltså, motorljudet framkallar gåshud."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15874
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Alfa Romeo 156 GTA 3,2 V6 Sportwagon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Alltså, motorljudet framkallar gåshud."

Beskrivning

Alfan registrerades och togs i bruk i Sverige april 2003 av första ägaren. Denne hade bilen ända fram till maj 2012 då nästa ägare som är en hängiven Alfisti köpte bilen i tron att den skulle kunna fungera som familjebil för hans snabbt växande familj med barnvagn och hund. Så var inte fallet, så han sålde den vidare till nuvarande som är tredje ägaren, också en Alfisti, redan september 2012.

Nuvarande ägare har många bilar vilket har medfört att denna bil använts allt mer sällan med åren och har nu, efter en stor service som inkluderar kamremsbyte, vattenpumpsbyte, renovering av luftkonditioneringen, oljebyte i låda och motor, har Alfan varit långtidsavställd i garage. Denna service gjordes 2017 och skrevs in i serviceboken enligt ägaren. Bilen har startats upp några gånger årligen och det nya batteriet har varit urkopplat och underhållsladdats.

Bilen är och har varit väl omhändertagen och har under sin livstid alltid fått den bästa omvårdnaden. Den är bland annat utrustad med Recarosportstolar i svart och tobaccobrown Pelle Frau skinnklädsel samt det mesta i utrustningsväg som fanns att få vid tiden för tillverkningen. Denna modell tillverkades endast i 1174 exemplar.

GTA originalfälgar av Teledialdesign i nyrenoverat skick med monterade och oanvända dubbfria vinterdäck medföljer bilen, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2003/2003 
 • Första registreringsdatum
  2003-04-30 
 • Avläst mätarställning
  57 418 km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina med trevligt ljud från V6:an.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket bra skick. Hel, fin och välvårdad.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett mycket bra skick. Liten skada på framspoilerns högra sida, se bild.

 • Skick helhet:

  Bilen är i ett mycket fint och omhändertaget skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-28
Ursprungsbesiktning: 2003-03-21 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2003-04-30
Senast godkända besiktning: 2017-11-15
Besiktigad tom: 2019-01-31
Årsskatt: 4364 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Alfa Romeo 156 och Alfa Romeo 156 GTA har varit mycket framgångsrika inom standardvagnsracing. Exempel på mästerskap där Alfa 156 GTA deltagit är BTCC, WTCC, ETCC & STCC, med stora framgångar. Exempelvis så vann den i ETCC samtliga säsonger mellan 2000 - 2003 med förare som Fabrizio Giovanardi och Gabriele Tarquini.

2016 när Club Alfa Romeo Sweden firade 60 år på Gärdet i Stockholm och senare på Venngarns slott så anmodades nuvarande ägaren att placera bilen i den "historiska ringen" där ikoniska Alfa-modeller skulle visas upp. Nuvarande ägare tävlade med bilen i Targa Florio Suezia 2017 och kom i mål som nummer 7 av 100 startande sportvagnar av olika fabrikat.

Top Gears Jeremy Clarkson ligger bakom kultcitatet " You can't be a true Petrolhead until you've owned an Alfa Romeo". Dessa bilar är extremt körglada och har underbara vägegenskaper. Den legendariska Busso V6- motorn anses än idag av många motorexperter vara världens bästa och finaste V6-maskin. Dess ljud ger gåshud, skapar beroende och ljudanläggningen i dessa bilar, en stor och kraftig Boose med subwoofer, blir sällan använd.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG