Visa alla bilder
Visa film

Volvo S90 3,0 — 1998

Välhållen, lågmilad enägarbil av den sista bakhjulsdrivna Volvon.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ägare sedan ny, välskött och alltid garagerad, väldokumenterad med service, rostskydd och besiktningsprotokoll.

Vid provkörning framstod bilen som stadig och tyst - klassisk Volvokvalitet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14782
NACKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En ägare sedan ny, välskött och alltid garagerad, väldokumenterad med service, rostskydd och besiktningsprotokoll.

Vid provkörning framstod bilen som stadig och tyst - klassisk Volvokvalitet."

Beskrivning

Klassisk färgkombination i Marinblå pearl (417) och grå helskinninredning Oak . Träpaneler och all utrustning (som fungerar) minus taklucka. Dragkrok (delbart). Aluminiumfälgar med Dunlop däck. Även äldre vinterdäck Good Year Ultra Grip på plåtfälgar medföljer (knappt använda).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-02-20 
 • Avläst mätarställning
  76690 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i grått med ljusare piping  
 • Färg
  Mörkblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar och bilen går tyst och fint.

 • Skick interiör:

  Inredning, instrument och tak i mycket fint skick. Fina trädetaljer, Volvo Stereo från tiden med Radio, CD och kassett. Gummimattor bak i avvikande kulör.

 • Skick exteriör:

  Lack, rutor och plastdetaljer helt i original. Rak och fin i plåten utan "bulor". Ett litet lacksläpp stötfångare fram till höger, se bild. Något stenskott och småskrap. Volvoemblemen i ett par navkapslar är svarta.

 • Skick helhet:

  Så fin som bara en enägarbil med få mil kan framstå. Visst någon liten blessyr men som helhet en fin representant för en klassisk prestigebil från Volvo.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-22
Ursprungsbesiktning: 1997-12-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-02-20
Senast godkända besiktning: 2021-06-14
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: 2667 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Ägaren, nu 93 år kan inte längre köra bilen, den har skötts av honom som ett "lindebarn" från första stund. Mängder av dokumentation och kul kuriosa såsom broschyr, VHS-band, ett dokument som visar att bilen var ämnad för USA - som den sista i produktionen, fast den hamnade i stället i Saltsjöbaden. Alltid garagerad och omhändertagen.

Fakta om modellen

Modell S90 var en utveckling av modellerna 760, som presenterades 1982 och 960 från 1990. År 1996 bytte Volvo så modellnamn till 90, S för sedan och V för Versatility (mångsidighet) för herrgårdsvagnen. Vilket var ett led i den nya namnstrategin med S och V 70 etc. Det blev något år, innan den nya stora tekninkplattformen i och med nya S80 introducerades. Därefter, var eran med bakhjulsdrivna Volvobilar över.

Prestigevagnen S90 var en värdig avslutning på både den eran och det förra milleniet. Det brukar ju heta att ingen bilmodell är så bra, som de sista åren av produktionen. Volvo S90 och V90 hade visserligen ett antal år på nacken genom sina föregångare men var gedigna och fina kvalitetsvagnar i premiumklassen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nacka

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG