Visa alla bilder
Visa film

Volvo P210 Duett B18 — 1966

Volvos trotjänare på sextiotalet, här i ovanligt väldokumenterat bruksskick. Fin att köra och orenoverad.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är orenoverad men delvis omlackad, nertill. Går fint, stabil och rullar lätt. Uppsnyggat lastutrymme, i övrigt välhållet originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14911
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo P210 Duett?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är orenoverad men delvis omlackad, nertill. Går fint, stabil och rullar lätt. Uppsnyggat lastutrymme, i övrigt välhållet originalskick."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Stockholm 1966 till läkemedelsföretaget Kabi (numera Pfizer). Efter tre år köptes köptes den ut av en anställd som arbetade i Stockholm men efter några år flyttade till Bollnäs i Södra Norrland. 1991 hade den gått strax över 33.000 mil och fick en teknisk renovering med helt ny B18 utbytesmotor från bilbolaget (Volvo) i Bollnäs (kostnad 11.179 kr).
Bilen kördes av samma ägare från 1968 till 1999, då den ställdes undan av åldersskäl. 2004 övertogs den av en Volvoentusiast i Västra Götaland och har sedan rullat på Västkusten som sommarbil med tre olika ägare sedan dess. Omfattande dokumentation följer med bilen, såsom original registreingsbevis och garantibevis sedan 1966. Bildagbok, fakturor och kvitton genom alla år. Bilen har skötts föredömligt, med service, rostskyddbehandling, oljesprutning av underrede, rundsmörjning, byte av slitdelar och lagningar varje år. Trevlig och intressant läsning. Nya däck monterades sommaren 2000.
Visas hos Autocenter Väst i Bohus efter tidsbokning på tel: 031-516070.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-20 
 • Avläst mätarställning
  52463 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Gott tekniskt skick. Startar lätt (men choken urkopplad) och motorn spinner som en katt. Rullar lätt och är lätt att växla. Riktigt kul att köra, pigg, stabil och bra bromsar. Förvånad över att den går så fint och är förhållandevis bekväm att köra.

 • Skick interiör:

  Välhållet bruksskick invändigt. Mattor, instrumentbräda och dörrsidor är original. Säten omklädda i originalutförande, grått konstläder, på 1990-talet. Utanpå framstolarna sitter överdrags-skyddsklädsel. Klädseln under ser bra ut. Fint innertak, fint lastytrymme, se bilder. Nyrenoverat takräcke med träribbor.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Ser bra ut undertill också. Orenoverat originalskick, men omlackerad nertill. Orört motorrum som behöver lite tvätt. Helt ny komplett utbytesmotor med koppling och kylare mm monterades 1991 och efter detta har bilen bara gått knappt 3000 mil. Anmärkas kan att gummilister är torra. Små rostblåsor (ei iögonfallade) finns vid några kanter om man tittar riktigt noga (se bilder). Bra helhetsintryck på karossen, för orenoverad bil.

 • Skick helhet:

  Bra bruksskick, ser bra ut och går bra, men ingen utställningsbil ,en fint orenoverat, välvårdat skick för nyttofordon. Rengöring och polering på in- och utsidan samt i motorrum gör den finare. Besiktigad för alltid. Bra att den är utrustad med säkerhetsbälten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-03
Ursprungsbesiktning: 1966-01-20 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-20
Senast godkända besiktning: 2016-06-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Volvo Duett tillverkades från 1953 till 1969. Den sista Duetten var kungsblå och lämnade bandet den 11 februari 1969. Den hade chassinummer 97 299 och finns på Volvo Museum. Sammanlagt hade då drygt 93 000 Duetter och 4 200 leveranschassin producerats.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG