Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 Overdrive — 1967

Snyggröd Amazon med en omfattande dokumentation och historik, renoverad för 12 år sedan och fortfarande i ett väldigt fint skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exemplarisk, pålitlig och klassisk i all sin charmiga Amazon-enkelhet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14767
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Exemplarisk, pålitlig och klassisk i all sin charmiga Amazon-enkelhet."

Beskrivning

Den såldes ny i Borås 1967 och hade ytterligare 3 ägare i samma stad fram till 1971. Efter det hamnade den i Varberg med två ägare för att så småningom flytta till Göteborg och Torslanda 2012 och den nuvarande ägaren. Han letade länge och intensivt efter rätt objekt, och bilen har genomgått en omfattande och rejäl helrenovering. Amazonen har en rejäl pärm med mycket dokumentation och historik. Den totala körsträckan uppgår i dag till 23 441 mil och bilen är förstås godkänd UA och besiktningsbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-01-01 
 • Avläst mätarställning
  34413 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra känsla i motor och låda tillsammans med överväxeln, och fint uppträdande på vägen. Under huven är det nästan en nybilskänsla.

 • Skick interiör:

  Fin på insidan, men en liten reva i klädseln på förarsidans sittdyna och en spricka på instrumentpanelens översida bredvid varvräknaren. Rent och snyggt innertak och mattor. Extrautrustad med varvräknare och klocka på mittkonsolen.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering med hög standard, inga spår av rost eller skador. Bra karosslinjer och fint krom, och stötfångare av USA-modell.

 • Skick helhet:

  Snygg, representativ och i högsta grad körklar, redo att leverera mycket körglädje till en ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2000-06-20
Ursprungsbesiktning: 1967-01-01 (typbes) (Ombes:20100329)
Datum i trafik första gången: 1967-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-06-22
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG