Visa alla bilder
Visa film

Volvo 850 T-5R "T-Gul" — 1995

T-Gul är idag en eftertraktad ikonisk prestanda-Volvo, en youngtimer med en mycket entusiastisk ägarskara och en medveten klubb för ägarna och dess klenoder. Här ett välservat manuellt exemplar med en lite lägre körsträcka än genomsnittet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Attraktivt objekt i ett fint grundskick med en för många rätt och intressant specifikation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14738
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 850 T-5R?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Attraktivt objekt i ett fint grundskick med en för många rätt och intressant specifikation."

Beskrivning

Den såldes ny sent på hösten 1994 och den första ägaren (företagets ägares fru) körde den i fyra år innan den blev företagsbil och pensionerades från aktiv tjänst i början av 2010-talet. Sedan dess har inte blivit mycket kört, drygt fyra mil och efter senaste besiktningen, bara en kilometer. Körsträckan vid servicen 2006 var 16 376 mil och det betyder att bilen inte har rullat mycket mer än 1 700 mil de senaste 16 åren. Men den är besiktigad årligen och ändå körd några eller någon mil varje år. Ägaren till företaget har dragit sig tillbaka till en Spanien-tillvaro och därför auktioneras nu dessa tre gamla välservade R-Volvos.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  1994-12-12 
 • Avläst mätarställning
  180 691 km 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda känns som de ska, med en pigg respons från femman och bra feeling i växlingarna. Bra bromsar, inga varningslampor och alla elektrisk utrustning fungerar felfritt. AC:n blåser inte iskallt, men kyler i alla fall lite. Kamremmen byttes senast i juni 2020 vid 18 037 mil.

 • Skick interiör:

  Den gråsvarta skinninredningen är snygg och fräsch med lite klassiskt instegslitage på förarstolens vänstersida. En liten skada finns också på baksätets vänstra sittdyna (bild). Fina mattor och innertak, och de digitala displayerna är utan pixelfel.

 • Skick exteriör:

  Bra lack som nyligen har fått en lättare polering, inga bucklor eller rost. En lackskada finns på höger framskärm vid blinkersen och även skador på stötfångarens plast på vänster fram och höger bak. Bra däck, men en hel del skrap på tre av fälgarna.

 • Skick helhet:

  Välhållen T-Gul i ett mycket bra grundskick med en lika väldokumenterad servicehistorik och i praktiken en brukande ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-08-24 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1994-11-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-12-12
Senast godkända besiktning: 2021-11-02
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG