Visa alla bilder
Visa film

Volvo 850 R "T-Röd" — 1996

Enägarbil, tillika en tjänstebil innan den pensionerades in i företagets ägares samlingar. En välanvänd, välvårdad och välservad T-Röd att ta hand om för någon med smak för Volvos tidiga R-modeller.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Full och dokumenterad servicehistorik, men inte mycket brukad de senaste åren, det borgar för ett riktigt bra utgångsmaterial för Volvo R-entusiasten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
162 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14737
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
180 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Full och dokumenterad servicehistorik, men inte mycket brukad de senaste åren, det borgar för ett riktigt bra utgångsmaterial för Volvo R-entusiasten."

Beskrivning

Den levererades ny från Volvohandlaren i Upplands Väsby i mars 1996 till ett företag i Göteborg. Regelbunden service enligt plan och regelbundna besiktningar varje år. Efter 2006 pensionerades förmodligen bilen som aktiv tjänstebil och har bara rullat drygt 2 100 mil sedan dess. Nästan alla R-bilar på marknaden har långa körsträckor, men det också alltid trevligt med väldokumenterade serviceböcker och historik. Nu träder det här exemplaret in som en performance youngtimer i entusiastbilskretsar och det är ett bra grundskick för någon att skapa sig en fin original R-bil för framtiden.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-04-02 
 • Avläst mätarställning
  240 840 km 
 • Regnr
  HSS290 
 • Chassinummer
  LW5806T2246259 
 • Kw / hk
  166 / 226 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn/alcantara 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Serviceboken är fullt ifylld och stämplad, och kamremmen byttes senast 2018 vid 23 866 mil. Motor och låda låter bra, känns och funkar fint med bra kraft och mjuka växlingar. All elutrustning fungerar felfritt; stolar, speglar, soltak och ljudanläggning. Fläkten är däremot ur funktion och klimatanläggningen behöver säkert också ses över. Servicelampan lyser nu och det är alltså dags för nästa service.

 • Skick interiör:

  Ren och snygg inredning med slitage på förarstolens alcantara-delar. Träinläggen med masurbjörk ser fortfarande lika överraskande fräscha ut som de först gjorde när T-Röd gjorde entré på hösten 1995.

 • Skick exteriör:

  Bra lack och plåt, bilen har nyligen fått en lätt polering. Några stenskott från tidens tand och en liten skada på den bakre stötfångarens vänstra hörn.

 • Skick helhet:

  En T-Röd i ett fint grundskick med en bra historik. För en nyväckt och intresserad entusiast finns det mycket kunnande och support hos Volvoklubben Nordic R där de värnar om just dessa modeller.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-08-18 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-03-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-04-02
Senast godkända besiktning: 2021-11-15
Besiktigad tom: 2023-01-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG