Visa alla bilder

Volvo 1800S B18 — 1964

Ett exemplar från den första årsmodellen av de första svensktillverkade, därav S (kanske för Sverige) i modellnamnet, 1800S, utan något P, även om Volvos snygga sportvagn i folkmun oftast benämns med just den bokstaven.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Roligt och trevligt att entusiastbruka en röd sportvagn i representativt skick, byggd på Hisingen, i Göteborg, Sweden. Här är chansen. Ta den."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
233 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14730
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Roligt och trevligt att entusiastbruka en röd sportvagn i representativt skick, byggd på Hisingen, i Göteborg, Sweden. Här är chansen. Ta den."

Beskrivning

I augusti 1964 levererades den till sin första förväntansfulla ägare. Efter det säger uppgifterna bilen har haft 12 ägare, inklusive eventuella bilhandlare. Den nuvarande ägaren har vårdat den sedan 2016, men det har inte blivit så mycket kört under dessa år. Bilen har nyligen fått en allmän service, och ett byte av kopplingscylindern. Senaste godkända besiktningen gjordes 21/6 2016, vilket betyder att den gick in som godkänd i brytpunkten när besiktningsbefrielsen för bilar äldre än 50 år började att gälla, det vill säga 18/4 2018.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-08-31 
 • Avläst mätarställning
  8162 km 
 • Kw / hk
  79 / 107 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den fick nyligen nya stift och olja, justering av ventiler och tändning, och en rent allmän översyn. Nu går motorn fint, bromsarna tar jämnt och lådan känns rätt.

 • Skick interiör:

  Inredningen är komplett och original med lite slitna skinnstolar. Dörrsidorna är något lagade . De är användbara, men de goda möjligheterna att köpa nya är egentligen ett bättre alternativ.

 • Skick exteriör:

  Snygg lack utan spår av rost, och plåten är rak. Äldre svetslagning i golvet och höger tröskel är bytt. Höger dörr har också en liten nyansskillnad och behöver även en justering. Ägaren har nyligen berikat bilen med fina nya Michelin vintage däck tillsammans med nylackerade fälgar och fina navkapslar. Ett set så kallade hockeyklubbor som egentligen hör till modellerna tillverkade hos Jensen i England följer med.

 • Skick helhet:

  En svensktillverkad och svensksåld 1800S av första årsmodellen i ett snyggt skick. Alla P1800, 1800S och 1800ES är idag egentligen eftertraktade och attraktiva för samlare, men mest just nu är det 1800S som gäller för många.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-10-14
Ursprungsbesiktning: 1964-08-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-08-31
Senast godkända besiktning: 2016-06-21
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG