Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800 ES — 1972

Fin, välskött och lagom använd ES, samma ägare sedan 1988.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rent och fint runt motorn tyder på en ägare som brydde sig om sin bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
209 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14644
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rent och fint runt motorn tyder på en ägare som brydde sig om sin bil."

Beskrivning

Den såldes ny i USA och importerades till Sverige 1987 och köptes av den nuvarande ägarens dödsbo 1988. Bilen fick en karossrenovering och en ny lack i originalkulör någon gång på nittiotalet, den är fortfarande i fint och bra skick. Ägaren körde bara på sommaren, förvarade bilen i varmgarage, vårdade den väl och enligt besiktningsprotokollen passerade den UA under alla år. Senaste besiktningen gjordes 2017.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1988-01-29 
 • Avläst mätarställning
  112163 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Rent, fint och torrt under huven. Den startar lätt och känns fin i maskin, låda och bromsar. Bilen har inte körts mycket de sensate åren, en service är att rekommendera. Bra däck och lite aluminiumoxid på fälgarna.

 • Skick interiör:

  Svart skinninredning i bra skick med en lite slitage på ena sittdynan, matt-setet är komplett men blekt och slitet. Dörrsidor och innertak är fräscha och fina. Sportratt, men inte original.

 • Skick exteriör:

  Lacken från nittiotalet håller fortfarande en bra finish, ingen synlig rost förutom en liten blåsa på vänster bakskärm vid baklampan, rak i plåten och bra dörrpassningar. Några små stenskott i lacken. Bra krom och lister.

 • Skick helhet:

  Attraktiv 1800 ES som egentligen bara behöver en grundservice och en sista besiktning innan den kan börja att brukas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-12-14
Ursprungsbesiktning: 1987-11-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-01-29
Senast godkända besiktning: 2017-06-12
Besiktigad tom: 2019-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG