Visa alla bilder
Visa film

Volvo 142 DL B20 — 1972

En fantastiskt fin, orörd och lågmilad Volvo 142 DL.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Man slutar aldrig att förvånas över att det finns så fina gamla bilar kvar i detta skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14759
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Man slutar aldrig att förvånas över att det finns så fina gamla bilar kvar i detta skick."

Beskrivning

Volvon köptes 1972 av ett pensionärspar i Umeå.
De var mycket rädda om sin nya ”fina bil” och den vårdades med omsorg.
Under de 16 år som paret brukade bilen kördes den totalt 3.374 mil (ca 224 mil/år) eller snarare bara till och från deras stuga utanför Umeå och när det skulle handlas i affären. Volvon förvarades alltid i garage mellan turerna och 1988 övertogs Volvon av brorsdottern till en i paret.
När sedan den nya ägaren övertog bilen brukades den drygt 3.500 mil innan
den ställdes av och parkerades i ett uthus.
2017 köpte nuvarande ägare bilen och Volvon har fått en grundlig uppstartsservice och den har godkänts vid besiktning. Bilen fick även en ny huvudbromscylinder och bromsarna fick en genomgång. I övrigt är bilen i ett mycket fint orört originalskick med en eventuellt omlackerad vänster framskärm. Till och med skyddsplasten på solskydden sitter kvar sedan leverans. Denna Volvo är ett stycke orörd lågmilad svensk bilhistoria som nästan ser ut att komma direkt från moneringsbanan i Torslanda.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-05-29 
 • Avläst mätarställning
  69962 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Batteriet känns lite trött.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint och oslitet originalskick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en mycket fin och blank originallack med ett skrapmärke på höger skärmkant bak och en liten lackskada under höger backspegel, se bilder. Lacken på huven ser lite krakelerad ut. I övrigt är karossen i ett mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  En otroligt fin Volvo i ett originalskick som inte skäms för sig bland dagens blanka nybilar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-03-14
Ursprungsbesiktning: 1972-05-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-05-29
Senast godkända besiktning: 2022-03-22
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1972 var den sista årsmodellen för Volvos 140-serie med de mindre och smäckrare kofångarna fram och bak. Nytt för året var infällda dörrhandtag och en träimitation på instrumentpanelen i DL- och GL-modellerna. Denna träimitiation hade lanserats året innan i Volvo 164. Volvo 144 kunde inte längre köpas som basvariant - en potentiell köpare av 4-dörrarsversionen var istället hänvisad till De Luxe. Nytt för 1972 var även den kortare växelspaken med en ny växelspaksknopp och en mittkonsoll ovanför växellådan under instrumentbrädan dit även den elektriska klockan flyttats. Även ratten var ny - ny för Volvos 140-serie, den fyrekrade ratten har tidigare funnits i Amazon innan den försvann 1970. Därutöver försågs samtliga modeller med förvaringsfickor i dörrsidorna plus att en del av reglagen gjordes något plattare och "mjukare". Även nackstöden gjordes om - de blev något smalare.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG