Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 Notchback 1500S (Projektbil) — 1965

Bilen startar och är körbar men behöver översyn av bromsar. Solblekt och bättrad originallack. Använd som sommarbil fram till och med 2005, sedan undanställd.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bra projektbil som är körbar. Lämplig för rullande renovering efter att bromsar servats och bilen blivit godkänd på bilprovningen. Ny lack, och nya mattor skulle göra bilen riktigt fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14683
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bra projektbil som är körbar. Lämplig för rullande renovering efter att bromsar servats och bilen blivit godkänd på bilprovningen. Ny lack, och nya mattor skulle göra bilen riktigt fin."

Beskrivning

Bilen har haft tre brukare och rullat i Östergötland och Jämtland. Använd fram till 2006, då den ställdes undan för uppsnyggning. De typiska rostangreppen på denna modell har blivit åtgärdade för 15 år sedan och sedan har bilen stått undanställd på torr loge i Jämtland, i väntan på lackering. Nu framtagen och uppstartad. Matt i lacken och bättringar med röd grundfärg där den lagats. Lite ytrost går att hitta på några kanter se bilder. Bilen startar lätt, r körbar, har gått 12.900 mil och är i orenoverat originalskick. Bra bil att färdigställa eller köra som den är. Bromsarna behöver dock ses över och bilen behöver köras till bilprovningen. En service-genomgång kan vara bra också.
Bilen ser ok ut som den är, skön patina, kan man säga, men också en ovanligt bra bil för rullande renovering.

Visas hos Fahlkes VW service i Åmål efter tidsbokning på tel: 0761022063.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-04-21 
 • Avläst mätarställning
  28913 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bränslesystemet rengjort, bensinslagar mm bytta, uppstartad och provkörd några kilometer, efter att den stått undanställd sedan 2006. Startar lätt men behöver servas och köras till bilprovningen.

 • Skick interiör:

  Ser normal ut invädigt. Fina säten men något sliten klädsel på förarstolen, se bild, normalt skick för bil som gått 13000 mil. Torra gummi- och tygmattor, behöver förnyas. Fin instrumentbräda, helt ok invändigt, förutom mattorna.

 • Skick exteriör:

  Dålig lack men helt ok kaross och alla detaljer på plats, i normalt skick. Bättringar och ospacklade lagningar finns, samt ett mindre rosthål i en innerskärm, nertill (i stensprutet) bakom höger framhjul. Bilen ser helt ok ut på nära håll, men skulle behöva lackas för att bli fin. Helt ny framruta.

 • Skick helhet:

  Normalt helhetsintryck för orenoverad bil. Bilen kan användas som den är efter att bromsarna servats, eller lackas om och bli riktigt fin.

Fakta om modellen

Volkswagen 1500 Typ 3 presenterades som ny bil i augusti 1961. Efter framgångarna med Typ 1, Bubblan, ville Volkswagen utöka modellprogrammet med en något större bil. Grundkonstruktionen med luftkyld boxermotor monterad längst bak behölls, men Typ 3 fick större utrymmen och var också mer bekväm att åka i.
Två år efter premiären 1961 kom S-modellen med dubbla förgasare. Bilarna blev snart populära i rally och sedermera folkrace tack vare snabb motor, bra tyngdpunkt och lättkörda – vilket betyder att det idag finns mycket få fina exemplar kvar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG