Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303 S (1600/50 hk) — 1975

Bästa årsmodellen och bra skick, bara körd 10.800 mil. Ägd av VW samlare sedan 1995.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen går ovanligt bra och är i normalt skick med hänsyn till mätarställningen avseende kaross och inredning. Äldre omlack. Några små lackblåsor går att hitta."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14807
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 95 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Bilen går ovanligt bra och är i normalt skick med hänsyn till mätarställningen avseende kaross och inredning. Äldre omlack. Några små lackblåsor går att hitta."

Beskrivning

Bilen har gått i mellan Sverige, i trakten kring Örebro. Första ägaren hade den till till 1992. 1995 övertogs den av en VW samlare i Östansjö som hade den till 2021. Bilen är i ovanligt fint bruksskick. hel och fräsch både på ut- och insidan. Äldre omlack från mitten av 1990-talet, i originalkulör. Bra gjort, och har hållt bra, men några småblåsor finns, främst under ventilationsgallren bakom bakre sidorutorna, se bilder. Bilen går väldigt fint. Motorn drar starkt. Växlarna klickar i lätt och distinkt. Bromsarna tar rakt. Mätaställningen ör 812 mil, men määtaren går runt vid 10.000 mil så bilen har gått 10.812 mil, sammantaget. Detta känns också när man kör, den känns tajt, utan glapp och gnissel. Nämnas bör också att 1975-års modell är sista årsmodellen för den tyskbyggda Bubblan i finaste modellen, 1303. Det som är särskilt bra med dessa jämfört med tidigare årsmodeller är att de har kuggstångsstyrning och skivbromsar. Det ger en helt annan vägkänsla. Alltså en ovanligt bra Bubbla och bra årsmodell, passa på! Visas hos VW-Fahlkes i Åmål efter tidbokning på tel: 07610 22063

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-01-28 
 • Avläst mätarställning
  8129 km 
 • Regnr
  HKM756 
 • Chassinummer
  1352138138 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Känns stark och stabil vid provkörning. Bara att tuta och köra i sommar.

 • Skick interiör:

  Snygg och fräsch. Lätt sliten klädsel på förarstolen, vilket motsvarar 11.000 mil. Inga anmärkningar i övrigt.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross, bra även undertill. Inga anmärkningsvärda rostskador eller annat. Verkar ej heller vara upplagad. Småblåsor finns under ventilationsgallren bakom sidorutorna. (Mycket vanligt på dessa.)

 • Skick helhet:

  Körklar bubbla i finaste och dyraste utförandet (1303 från 1975). Bra årsmodell med många nya detaljer (från då nyutvecklade VW Golf 1). Kul att köra, bra köp för den som vill ha en VW bubbla att köra en hel del med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-05-03
Ursprungsbesiktning: 1975-01-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-01-28
Senast godkända besiktning: 2022-03-22
Besiktigad tom: 2024-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Inför årsmodell 1975 flyttar blinkers ner till stötfångaren och kopplingen blir mer lättrampad. 1303 får kuggstångsstyrning istället för snäcka och plåten runt avgaspiporna ändrar form.Stolarna hämtas från VW Golf.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG