Visa alla bilder
Visa film

MG TD Midget Roadster 1250cc — 1953

Härlig engelsk sportbilsklassiker i bästa samlarskick. Påkostad renovering. Körklar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är fint renoverad, fräsch i alla detaljer. Ser inte ut att ha varit rostangripen någon gång, tack vare att den gått i torrt klimat i USA.
Nybesiktigad. Går fint i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
167 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14825
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är fint renoverad, fräsch i alla detaljer. Ser inte ut att ha varit rostangripen någon gång, tack vare att den gått i torrt klimat i USA.
Nybesiktigad. Går fint i motor och växellåda."

Beskrivning

Trevlig engelsk sportbil från 1950-talet. Karossen demonterades och lackerades av föregående ägare, sedan blev bilen ståendes på grund av tidsbrist. Han hade tagit in bilen till Norge, från USA. Nuvarande ägare i Charlottenberg köpte bilen i Norge har slutfört monteringen och sedan registrerat in bilen i Sverige. Bilen helt genomgången. Ny inredning, gått igenom och servat motor och bromsar och annat. Bilen registrerades i Sverige tidigt 2022. Besiktigad och körklar. Köparen har möjlighet att förbättra bilen ytterligare, genom att montera suffletten på den renoverade cabställningen, som medföljer, se sep. bild.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  2022-03-18 
 • Avläst mätarställning
  89537 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Cremevit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fyrcylindrig radmotor på 1250 cc utrustad med dubbla SU förgasare. Med en uppgiven effekt på 57 hk. Startar och går fint. Fyrväxlad låda. 1:ans växelsom är osynkad vill hoppa ur i vissa lägen om den inte lagts i ordentligt. Övriga växlar klickar i lätt. Kul att köra

 • Skick interiör:

  Nysydd skinninredning. Fin instrumentbräda.

 • Skick exteriör:

  Enligt uppgift omlackerad för 7 år sedan. Lite tjockt med färg på några ställen men bra finish, utan damm. Obetydliga märken och skav förekommer (efter förvaringstiden), lacken ger ett gott och gediget intryck. Fint krom och blanklister. Stötfångarna har varit omkromade. Bilen har tidsriktiga diagonaldäck. På reservhjulet sitter ett modernare radialdäck. Mycket fin undertill. N y sufflet medföljer ( se bild)

 • Skick helhet:

  Mycket fin Engelsk sportbilsklassiker som är snygg och prydlig i alla detaljer. Körklar. Prisvärd och lättskött modell. Bara att köpa och njuta.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-18 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2022-03-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1953-01-01
Senast godkända besiktning: 2022-04-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

MG, Morris Garages, är ett gammat fint brittiskt bilmärke som numera sedan 2012 är en del av kinesiska SAIC Motor.
MG T-Type Midget är en serie sportbilar som tillverkade av MG mellan 1936 och 1955.
MG TD-modellen kom 1950 och var på många sätt en helt ny bil, där man placerat kaross och motor från företrädaren i chassit från sedan-modellen MG Y-Typ. Det innebar att bilen nu fick individuell hjulupphängning fram och kuggstångsstyrning. Karossen hade breddats för att bli rymligare. Stötfångare blev standarutrustning, liksom tallriksfälgar. Ekerfälgar fick beställas extra. TD:n var också den första MG som byggdes med ratten på vänster sida. Produktionen uppgick till 29 664 exemplar mellan 1950 till 1953. Enligt uppgifter från transportstyrelsen finns färre än 180 stycken registrerade i Sverige. Undrbar klassiker som är kul att köra och lätt att underhålla. Nästan alla delar nyproduceras och mycket gammalt finns sparat och säljs från England.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG