Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 250 C kompakt coupé W114 — 1970

Vacker bil i fint skick. Svensksåld. Körd 14600 mil. Inga anmärkningar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bra samlarskick. Svårt att avgöra om den är renoverad eller orenoverad. Mycket fin lack och inredning, fräscht motorrum och felfritt vinyltak. Inga anmärkningar efter provkörning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
172 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14805
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Bra samlarskick. Svårt att avgöra om den är renoverad eller orenoverad. Mycket fin lack och inredning, fräscht motorrum och felfritt vinyltak. Inga anmärkningar efter provkörning."

Beskrivning

Bilen säljs av MB-samlare som har för många bilar och tycker att denna är för fin för att använda. Bilen har gått i Kalmar och på 00-talet som samlarbil i Norrbotten och Dalarna. Troligtvis äldre omlack, så bra gjort, att det skulle kunna vara originallack. Inreningen med felfri skinnklädsel samt mattor är original, i bästa skick. Hel och fin instrumentbräda. Vinyltak omklätt på senare år, prefekt gjort.

Mätarställningen visar på 4600 mil, och ser så fin ut men enligt nyinkomna uppgifter har mätaren gått runt ett varv, så bilen har rullat sammanlagt 14600mil. Tillfälle för den som vill köpa en vacker och användbar klassisk MB-kupe´-bil i bra skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1969-10-27 
 • Avläst mätarställning
  46280 km 
 • Regnr
  CDK141 
 • Chassinummer
  11402110001831 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder  
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar direkt. Låter bra. Växlar fint. Bra koppling och bromsar. Inga vibrationer eller oljud. Välservad. Inget att klaga på.

 • Skick interiör:

  Bästa skick, helt original och inga anmärkningar. Originalradio, Blaupunkt, medföljer.

 • Skick exteriör:

  Felfri kross och lack. Inga repor eller skav. fint krom. Fräscha gummilister och detaljer. vacker färgkombination med tak och inredning. Som ny undertill. Fungerande taklucka. Lätt sänkt fjädring, originalfjädrar bytta till sportfjädrar runtom.

 • Skick helhet:

  En av de bästa kompakt mercedesar vi sett. Unikt tillfälle för kräsen köpare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-29
Ursprungsbesiktning: 1969-10-27 (regbes) (Ombes:19801110)
Datum i trafik första gången: 1969-10-27
Senast godkända besiktning: 2018-09-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Efter Fenmercan valde Mercedes-Benz en mer försiktig framtoning med W114/115. Bilen ritad av numera legendariska Paul Bracq kom 1968 och bidrog starkt till Mercedes rykte som kvalitetsbil – med högkvalitativ inredning och närmast outslitlig mekanik.
I Tyskland är Kompakten mest känd som /8 – och medan de fyr- och femcylindriga internt hette W115 benämndes de sexcylindriga W114.
Redan första året 1968 presenterades den exklusiva coupé-versionen. Den såldes bara med de större sexcylindriga 2,5- och 2,8-litersmotorerna

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG