Visa alla bilder
Visa film

Land Rover 109 Pick-Up — 1966

En svensksåld Land-Rover 109 Pickup, som har mycket kvar att ge.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En härlig representant av en brittisk ikon i ett fint patinerat bruksskick. Kaxig, högljudd, oöm och gedigen i alla delar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
114 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14893
ÄLVSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En härlig representant av en brittisk ikon i ett fint patinerat bruksskick. Kaxig, högljudd, oöm och gedigen i alla delar."

Beskrivning

En lågmilad pickup som har fått några uppdateringar och ny lackering under åren. I övrigt i ett välbevarat men brukat skick. Startar lätt och går bra men behöver en översyn och service, då den har stått i garage på senare år. Senast besiktigad 1998 men har då och då använts som "arbetshäst" på landet. Medföljer dokumentation och original instruktionsböcker etc, ja tom en handling som visar med vilken båt den kom till Sverige 1966.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-11-29 
 • Avläst mätarställning
  79400 km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det mesta verkar fungera som det skall och en kortare provkörning gav mersmak.

 • Skick interiör:

  Fin interiör i ett välbevarat skick som har klarat åren bra, såsom det är tänkt, i denna gediget byggda vagn.

 • Skick exteriör:

  En äldre omlackering i bra skick, enstaka bulor och skrap förekommer. Fint kapell och övrig utrustning i presentabelt skick. Flaket i patinerat och brukat skick.

 • Skick helhet:

  En 60-tals Land Rover i ett relativt orört originalskick med massor av attityd och möjlighet till framtida arbetsinsatser.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-11
Ursprungsbesiktning: 1966-11-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-11-29
Senast godkända besiktning: 1998-08-10
Besiktigad tom: 2000-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

I april 1948 presenterades Land-Rover, ett rejält arbetsfordon. Det blev en mängd olika karosser genom åren, i en kortare och längre version. Till 1958 kom Serie II med längre hjulbas, nu 88 respektive 109 Tum. År 1971 var det så dags för Serie III. Trots en aura av robusthet, kom vagnarna att bli allt mer civiliserade genom åren. Inte minst gäller det 1983 när Serie III fasas ut till förmån för den nya Defender, som tillverkas än idag.

Pålitliga bensin och dieselmotorer och fyrhjylsdrift gjorde Land-Rovern, i alla dess former till uppskattade nyttofordon.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älvsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG