Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XK8 4,0 V8 — 1998

En brittisk elegant XK8 i ett mycket fint körklart skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fick gåshud när jag såg denna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
137 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14769
VÄLLINGBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Fick gåshud när jag såg denna."

Beskrivning

Bilen köptes från Italien av Jaguar-Lars i Göteborg 2012. I januari 2013 köpte nuvarande ägaren bilen. Bilen hade då gått 11 890 mil. Den nuvarande brukaren har bara använt bilen sparsamt på somrarna och den har varit avställd däremellan i varmgarage. I oktober 2013 byttes innertaket ut och framstolarna fick en renovering, som delvis bestod av skinnbyte.Bilen har servats årligen. Sedan sista servicen så har bilen rullat endast 30 mil.
Jaguars stora service gjordes 2016 och bilen fick nya däck 2017 (mycket fina i mönstret).
En underredsbehandling gjordes 2017. Höger hjullager byttes 2020.

Samtliga besiktningsprotokoll finns under denna brukares tid samt en hel del dokumentation från när bilen togs in till Sverige.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  2013-02-06 
 • Avläst mätarställning
  137835 km 
 • Regnr
  STE145 
 • Chassinummer
  SAJJGAED4AR022395 
 • Kw / hk
  209 / 285 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda går bra. Allt fungerar i bilen.

 • Skick interiör:

  Innertaket är bytt och stolarna har blivit restaurerade, de är som nya idag.
  I övrigt är interiören i ett mycket fint och välskött skick.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i ett mycket bra skick men det finns ett par skrapmärken på stötfångarens hörn bak, se bilder.

 • Skick helhet:

  En väldigt fin och körklar Jaguar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-25
Ursprungsbesiktning: 2013-01-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-02-06
Senast godkända besiktning: 2021-07-27
Besiktigad tom: 2022-08-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Jaguars vackra sportmodell XK8 som kom 1996 och byggdes till 2006. Modellen utvecklades i samarbete med Aston-Martin och har samma bottenplatta och chassie som Aston Martin DB7. Många anser att detta är den vackraste Jaguarmodellen sedan legendariska E-type.

En värdig efterföljare till E-type har också sagts. Dessa bilar var förhållandevis prisvärda och många har körts långt och slitits. Välvårdade bilar i fint skick är svårt att hitta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vällingby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG