Visa alla bilder
Visa film

Jaguar E-type S2 4,2 — 1969

Snygg renoverad 60-tals coupé, en eftertraktad engelsman i fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En väl fungerande och snyggt renoverad Jaguar med matching numbers. Bilen går bra och jag ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är klar att använda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
480 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14908
ÄLMHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En väl fungerande och snyggt renoverad Jaguar med matching numbers. Bilen går bra och jag ser inget som behöver åtgärdas utan bilen är klar att använda."

Beskrivning

Bilen kom till Sverige från USA 2008 och hamnade efter några år hos en god vän till nuvarande ägare som renoverade den grundligt. Bilen kördes sparsamt efter renoveringen och 2020 gick vännen bort varvid den köptes av nuvarande ägare till samlingen 2021.

Då bilen används alldeles för lite så vill han att den hamnar hos någon entusiast som kan fortsätta att vårda denna fina Jaguar.

Fyra original ekerfälgar i fint skick med bra däck medföljer.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  2010-06-23 
 • Avläst mätarställning
  01283km 
 • Kw / hk
  198 / 269 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 3 vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt gicks igenom vid renovering och bilen fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Proffsigt omklädd inredning i originalutseende.

 • Skick exteriör:

  Proffslack i toppskick utan anmärkning. Krom, fälgar och däck är också av hög klass.

  Fyra original ekerfälgar med bra däck medföljer.

 • Skick helhet:

  Populär sportcoupé här i ett mycket fint och körklart skick att ge sig ut på härliga sommarvägar med.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-19
Ursprungsbesiktning: 2008-10-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-06-23
Senast godkända besiktning: 2018-05-18
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Jaguar E-Type slog ner som en bomb när den presenterades på Genévesalongen 1961. Det här var sannerligen en superbil och den höjdes till skyarna. Basen i en E-Type är en självbärande monocoque och från början Jaguars 3,8-liters XK-motor som växte till 4,2 liter 1967. Karossen ritades av aerodynamik-matematikern Malcolm Sayer som kom från flygplanstillverkaren Bristol. Och visst, arvet från flygindustrin syns tydligt med karossidorna formade som vingar och nosen mest lik luftintaget till en reamotor.

Jaguar E-Type Series II lanserades på Earls Court i oktober 1968 och som sin föregångare gick den att få i tre karossmodeller – öppen Roadster, Fixedhead Coupé och 2+2 Coupé. Roadstern och den tvåsitsiga coupén hade fortfarande samma hjulbas som den ursprungliga Series I medan två plus tvåan var aningen längre.

Motorn var samma gamla trotjänare som fått hänga med ända sedan XK-tiden – den underbara raka sexan men man gjorde i alla fall luftintaget i nosen större för bättre kylning, samtidigt var också A-stolpen aningen mer tillbakalutad för mjukare linjespel. Utöver andra stötfångare, strålkastare utan plexiglaskåpor och de nya bakljusen under stötfångaren var mycket sig likt.

Series II som till stor del var resultatet av de allt strängare amerikanska trafiksäkerhetslagarna hade även aningen svagare motor för att klara de amerikanska miljölagarna. Jaguar E-Type med Series II tillverkades bara mellan 1968 och 1970 – innan den ersattes av den tyngre Series III med V12-motor och helt annan karaktär än de första båda generationerna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Älmhult

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG