Visa alla bilder
Visa film

Heritage Motor Cars 500K 350 — 1992

Två världar i en bil. Vacker Mercedes Roadster från 1934 med modernare och tillförlitlig teknik från GM och Chevrolet Camaro.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket välbyggd, tillförlitlig och åkbar replica på Mercedes Roadster 500K från 1934."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
298 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14803
KUNGSÄNGEN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
220 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket välbyggd, tillförlitlig och åkbar replica på Mercedes Roadster 500K från 1934."

Beskrivning

En gedigen stålrörsram samt modern teknik från Chevrolet Camaro är grunden för denna vagn. Ovan på detta en glasfiber kaross samt blankt i rostfritt. Motorn är den beprövade 350 Ci från GM med tre stegs automat. Skivbromsar fram och trummor bak. Under resans gång, som inte är mer än 1.256 mil har bilen fått en Fuel Injection Pro-Jection 2D från Holley. Sitter en manöverpanel för denna under instrumentbrädan. Vad gäller teknik, så finns det mesta att tillgå hos kända leverantörer, typ Hansen Racing, vilket underlättar brukandet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-05-21 
 • Avläst mätarställning
  12 560 km 
 • Regnr
  KUM880 
 • Chassinummer
  310804500K 
 • Kw / hk
  152 / 207 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i svart 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar och är i oklanderligt rent och mekaniskt skick.

 • Skick interiör:

  Skinn, trä och övriga detaljer i fint skick.

 • Skick exteriör:

  Såväl kaross, lack, blankt och glas samt suffletten är i fint och välskött skick.

 • Skick helhet:

  Den vackra karossen med sina imposanta blankdelar skapar "ögongodis". Även öronen får sitt när motorn spinner och de rostfria avgassystemet ger lagom muller.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-28
Ursprungsbesiktning: 1992-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-05-21
Senast godkända besiktning: 2022-05-03
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Ägarens kommentar

Sture har gillat att bygga bilar. När han bodde i USA lät han bygga en Gazelle, en replika på en Mercedes från 20-talet. Den tog han med sig hem till Sverige som flyttgods. Väl hemkommen till Sverige igen och som nybliven pensionär blev det dags för nästa utmaning. Han växlade upp i storlek och årtionde och köpte en kit car från Heritage Motor Cars, en replika på den ikoniska Mercedes Roadstern 500 K från 1934. Lika noggrant och med "full speed ahead" blev den nya vagnen färdigställd och registrerad 1992. Den har alltid varit garagerad och skötts pedantiskt. Till bilen följer full dokumentation från Heritage Motor Cars samt en mängd dokument som ger fullständig historik. Sture har levt med sin drömbil i 30 år. Nu är det dags för ägare nummer två att ta vid.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kungsängen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG