Visa alla bilder

Fiat 500C Topolino Convertible — 1955

Ett renoveringsobjekt i behov av en Fiat Topolino entusiast.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket små delar, som motorn, gör det lätt att renovera på köksbordet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
1 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14798
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket små delar, som motorn, gör det lätt att renovera på köksbordet."

Beskrivning

Denna Fiat 500 C 1955, ofta kallad Topolino, är ett renoveringsobjekt av Cabriolettvarianten av 500 C som kom -49. Denna hade en liten 569 cc 4 cyl motor under huven. Med detta exemplar medföljer många delar som även inkluderar delar som är svåra att få tag i. Men det saknas även delar. Det mesta finns fortfarande att få tag på, både nytt och begagnat, och mycket NOS-delar dyker fortfarande upp till försäljning. Ursprungskontroll är gjord och följer med bilen med matchande ID skylt och gammal registreringshandling från Gävletrakten där bilen rullat på 1950-60 talet . 

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  13 / 17 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Osäkert om allt finns. Motorn är i delar, se bilder.

 • Skick interiör:

  Obefintlig, men det finns stommar.

 • Skick exteriör:

  Renoveringsobjekt.

 • Skick helhet:

  Karossen är för Fiat 500 C- entusiasten ett renoveringsobjekt. Eventuellt saknas delar men mycket finns löst i kartonger, se bilder.

Fakta om modellen

1936 presenterade Fiat sin minsta modell 500 som fick smeknamnet "Topolino", liten mus på italienska. Bilen som bara vägde 600 kilo rymde två personer och saknade bagagelucka. Men för dessa var det gott om plats. Det var en riktig bil med vattenkyld fyrcylindrig motor, synkroniserad låda och individuell framvagnsupphängning. Topolino kom i två versioner – med stort öppningsbart tygtak eller som täckt.
1948 kom den uppdaterade 500B med toppventilsmotor, samtidigt kompletterades modellserien med en kombivariant med ett litet baksäte. Redan året efter var tiden kommen för 500C som fick bagagelucka. C tillverkades ända till 1955 när den ersattes av den aningen större 600 med svansmotor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG