Visa alla bilder
Visa film

Citroën BX19 TRI Break — 1988

Rolig youngtimer och mellanklassbil från Citroëns typiska åttiotal i ett ovanligt bevarat och välvårdat originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt komfortgung och fin representant för märkets åttiotal."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 250SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14895
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt komfortgung och fin representant för märkets åttiotal."

Beskrivning

Den levererades ny i Borås-trakten till sin första ägare i september 1987 som också behöll den ända till slutet. Nu är det ägarens familj och dödsbo som säljer klenoden. En överlevare, en rostfri BX Break i ett väldigt fint orört skick. Bilen har aldrig rullat ute på vintern, alltid stått i varmgarage och alltid vårdats enligt serviceplan. Dokumentationen är riklig och serviceboken är noggrant ifylld och stämplad. Gasklockorna till den gashydrauliska fjädringen får antas vara hålla rätt tryck. Som ägare till en äldre Citroën kan det vara vettigt att gå med i Svenska Citroënklubben. De har bland annat till exempel så kallade fyllemöten där man kan just provtrycka sina gasklockor och vid behov fylla dem med rätt tryck kvävgas. Viktigt för att fjädringen ska fungera som det är tänkt med rätt avstämning.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1987-09-07 
 • Avläst mätarställning
  165000 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg och trevlig gång, och den gashydrauliska fjädringen har den karaktäristiska komforten parad med ett fint uppträdande på vägen. Motorn fick nyligen ett kamremsbyte. Vänster blinkers bak tvekar lite i sin funktion.

 • Skick interiör:

  Fin inredning utan skador eller större slitage. Elhissarna funkar fint, både fram och bak, och likaså stolsvärmen. Bra mattor och rent innertak. Även insynsskyddet för lastutrymmet är intakt.

 • Skick exteriör:

  Inga spår av rost eller skador på den vita originallacken förutom två små bättringar på stötfångaren bak och på förardörrens nedre hörn.

 • Skick helhet:

  En youngtimer som flyger lite under radarn för den bredare entusiastpubliken, och dessutom som Break (kombi) i ett extra fint bevarat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-10-01
Ursprungsbesiktning: 1987-09-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1987-09-28
Senast godkända besiktning: 2020-11-10
Besiktigad tom: 2022-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG