Visa alla bilder
Visa film

BMW 635 CSi — 1988

Av många ansedd som BMW:s kanske vackraste coupé-modell, här i en sober svart färg och tolkad med lite större eftermarknadsfälgar och en liten säkning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Prisvärd coupé av åttiotalsklassiskt vackert snitt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14768
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Prisvärd coupé av åttiotalsklassiskt vackert snitt."

Beskrivning

En eftertraktad modell av många BMW-entusiaster och även utanför de mest hängivna Nuvarande ägaren köpte och importerade bilen 2001 från en BMW-handlare i München. Sedan dess har den bara brukats som entusiastbil på sommarhalvåret. Enligt dokumentationen visar ett besiktningsprotokoll från 2004 en mätarställning på 20 445 mil. Nuvarande noterade körsträcka är 22 000 och övrig dokumentation styrker också detta. Bilen har servats regelbundet hos BMW Göteborg och den numera nedlagda auktoriserade BMW-verkstaden Wölkes Bil i Göteborg.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  2001-03-24 
 • Avläst mätarställning
  220000 km 
 • Regnr
  SET739 
 • Chassinummer
  WBAEC510701275624 
 • Kw / hk
  155 / 211 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den klassiska raka BMW-sexan i sin av många hyllade optimala konfiguration på 3,5 liter och dess kraft tillsammans med en skön manuell växellåda är en fin harmoni att uppleva. Effektiva bromsar och fin på vägen, bilen har också en lättare sänkning av chassiet. All el fungerar bortsett från vänster bakruta. Solluckans mekanik skulle också behöva en översyn och smörjning. Inga pixelfel i displayerna, men på kontrollpanelen lyser de färgstegrande (grönt, gult, rött) lamporna som säger att bilen vill ha service. Dags för det nu, alltså.

 • Skick interiör:

  Snygg och hel original inredning, vackert skinn med bara lite synbart slitage. Bra mattor och innertak, inga spår av fukt. Trevligt med nackskydd i baksätet. En plastdel i insteget på förarsidan är löst och behöver fixeras med nya plastclips.

 • Skick exteriör:

  Fin lack, rak i plåten och ett allmänt fint yttre intryck. Liten blåsa runt radioantennen och någon liten skada på förardörrens kant. För ett par år sedan, 2019, åtgärdades en för modellen typisk rostskada runt bagagelucka. Detta utfördes av en välrenommerad verkstad. Emblemen "Motorsport" på bakluckan och "RS" på framskärmarnas sidor är förmodligen ett senare uttryck för en ägares högst förståeliga allmänna preferenser.

 • Skick helhet:

  Välhållen och välskött i ett presentabelt och representativt skick. En 635:a väcker alltid en rättvist och förtjänad respekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-23
Ursprungsbesiktning: 2001-03-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-03-24
Senast godkända besiktning: 2020-06-25
Besiktigad tom: 2022-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG