Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo Spider 2.0 — 1983

En sportig Alfa som ger mycket körglädje.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"En mycket välskött och solid Italienare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
107 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14693
RESARÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka meddelande

"En mycket välskött och solid Italienare."

Beskrivning

Nuvarande ägaren köpte bilen i Tranås för ganska exakt 17 år sedan. Mätaren stod då på
3 500 mil. Säljaren 2005 hade i sin tur ägt bilen i 14 år och mest brukat den för finåkning sommartid. Ägaren nu har fortsatt i samma stil, kört försiktigt och bara på somrarna,de senaste tio åren på norra Öland. Under vintersäsongen har bilen alltid stått under kapell i varmgarage. Allt är i fint originalskick sånär som ett par sprickor i klädseln på passagerarsidans framstol, och en något solblekt klädsel i övrigt.
Med bilen medföljer instruktions- och servicebok i original samt ägarens älskade samling kassettband till bilstereon: Daft Punk, Eva Dahlgren, Kenny Rogers, Tina Turner m.fl.
Alfan har servats regelbundet, senast med nya tändstift och tändkablar, ny olja och filter. 
Ny sufflett 2021 monterad av Blomqvist Bilsadelmakeri i Rockneby. Besiktigad våren 2022 utan anmärkning, bara tuta och köra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-12-15 
 • Avläst mätarställning
  69879 km 
 • Regnr
  LHW094 
 • Chassinummer
  11538002478663 
 • Kw / hk
  93 / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Pigg motor och distinkta växellägen.

 • Skick interiör:

  Suffletten är ny från 2021. Stolar och solskydd och dörrsidor är lite solblekta och det finns några mindre sprickor i stolar och solskydd.

 • Skick exteriör:

  På motorhuvens främre kant finns en liten skada med lite ytrost. Stötfångaren bak har lite skrapmärken och i övrigt är lacken i mycket fint skick utan uppslag och repor.

 • Skick helhet:

  En mycket trevlig, körglad och pigg Alfa Romeo Spider.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-04-29
Ursprungsbesiktning: 1983-06-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-12-15
Senast godkända besiktning: 2022-04-14
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

1970 kom Spider serie 2, som hade fyrkantig bakdel, s.k. Kamm-tail.
Under 1980 fick Spidern en liten spoiler i gummi på koffertens bakdel, en vinge. På kontinenten kallades den Spider Aerodinamica. Spider serie 3 höll i sig till 1989 när gummi- och plastdekorationerna skalades av.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Resarö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG