Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 B16 — 1957

Charmig 1957 PV444 som fortfarande har alla sina originalfunktioner och är trevlig att köra, trots något åldersrelaterat slitage och patina.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Med sin delade vindruta, extra kromdetaljer, rutiga och textilklädda interiör är modellen min personliga favorit. Den här bilen har precis genomgått en service och genomgång, så den fungerar och går fint. Den har nyligen körts 60 kilometer till vårt lager utan problem och den är besiktningsbefriad livet ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15882
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 444?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Med sin delade vindruta, extra kromdetaljer, rutiga och textilklädda interiör är modellen min personliga favorit. Den här bilen har precis genomgått en service och genomgång, så den fungerar och går fint. Den har nyligen körts 60 kilometer till vårt lager utan problem och den är besiktningsbefriad livet ut."

Beskrivning

Bilen såldes och levererades ursprungligen till sin första ägare i Stockholm och har sedan bytt ägare 11 gånger. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2017 från en dödsboauktion i Göteborg och har bara använt den som sommarfordon och förvarat den i ett garage under vintermånaderna. På grund av begränsad användning de senaste åren har ägaren bestämt sig för att sälja bilen.

Bilen levereras med lite gammal dokumentation och historik. Trots att den har några rostfläckar och sprucken färg känns den fortfarande robust och har en originalinredning som utstrålar en trevlig sliten charm. Medan vissa kanske föredrar att restaurera bilen till sitt ursprungliga skick, vill ägaren behålla den i dess nuvarande skick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
  79000 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är lätt att starta och motorn spinner fint, bra bromsar och en enkel 3-växlad växellåda. Den har nyligen servats och är i ett skick som gör att den bör kunna köras hem problemfritt. Motorn skulle må bra av lite puts. I övrigt bra hjul och däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är helt i original, och den har fina gummimattor. Framstolarna är slitna kanterna och textilierna är solblekta precis som dörrpanelerna och sätena. Bakelit-ratten är sprucken och innertaket har några fuktmärken. Instrumentpanelen och instrumenteringen är i snyggt skick.

 • Skick exteriör:

  Karossen är hel och rak med en liten repa på höger framskärm och två små bucklor på vänster bakskärm. En del ytrost kan ses på taket, bottenkanterna på innerdörrarna och de nedre kanterna på bakskärmarna. Undersidan ser bra och rak ut. Bilen har blivit ommålad till en hyfsad nivå, men det finns fläckar och områden där färgen är sprucken "Se bilder".

 • Skick helhet:

  En charmig bil att njuta av och köra som den är, eller att spendera lite tid över vintern och åtgärda några kosmetiska detaljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2014-09-10
Ursprungsbesiktning: 1957-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1957-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-09-09
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG