Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303S Bubbla — 1973

En mycket trivsam, välunderhållen och lågmilad Bubbla, i fint originalskick med endast tre ägare på 50 år.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil man blir glad av. Utseende, skick, historik och auran kring denna Bubbla, är positiv i alla bemärkelser."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
79 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15800
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303S Bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil man blir glad av. Utseende, skick, historik och auran kring denna Bubbla, är positiv i alla bemärkelser."

Beskrivning

Bilen köptes ny av en lärarinna i oktober 1972, hon körde primärt mellan Stockholm och landstället i Nyköpingstrakten. Ägare nummer två, också lärarinna, köpte bilen i november 1999 och var bosatt i Nyköping. Ägare nummer tre har varit en entusiastisk samlare av bil-, moped-, cykel- och kuriosa, primärt från 60 och 70-tal. I 15 år har den pastellvita Bubblan ingått i samlingarna. I stort sett i originalskick. All service och arbeten under den här tiden, finns noterade i en liten svart anteckningsbok, som medföljer, så också servicehäfte, instruktionsbok och annan dokumentation.

Minilitefälgar med fina Hankook radialdäck sitter på men även VW-aluminiumfälgar med däck medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-10-31 
 • Avläst mätarställning
  89 290 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg och galon i rött, nålfiltsmatta. 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går fint i motor, växlar som den skall och är väl fungerande i övrigt. Som alltid med en äldre entusiastbil bör man göra översyn och serva den. Underrede är ej kontrollerat på lyft men förefaller vara i gott skick. Ljuddämpare och avgasrör ser något bedagade ut.

 • Skick interiör:

  Stolar, dörrsidor, instrumentpanel, mattor etc. är i fint originalskick. Extra gummimattor medföljer. Innertaket är i gott skick med något släpp vid C-stolpe och utrymmet bakom ryggstödet i bak. Inklädningarna vid manövrering av framstolarna, saknades vid fotografering men finns förhoppningsvis i garaget.

 • Skick exteriör:

  Lackering förefaller i stora delar vara i originalskick. Det finns någon bula och områden som bör undersökas närmare men den har åldrats med värdighet. Glas och blankt samt fälgar och däck är i fint skick. Motor- och bagageutrymme i gott skick.

 • Skick helhet:

  En modell brukar sägas vara som bäst mot slutet av produktionstiden. Här med rötter i 30-tal men med relativt modern och uppgraderad teknik och säkerhet a´la 70-tal, är det en riktigt genuin, fin och brukbar klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-03
Ursprungsbesiktning: 1972-10-31 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1972-10-31
Senast godkända besiktning: 2006-08-07
Besiktigad tom: 2008-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

De senare modellerna av VW Typ 1 blev allt motorstarkare, fick större bagageutrymme och tidstypiska inredningsdetaljer, för ökad säkerhet, såsom inbyggda nackstöd. Till årsmodell 1971 kom 1302S med 1600-motorn om 50 hkr. Dessutom fick de McPerson framvagn, vilket gav större främre bagageutrymme, samt IRS bakvagn. De sistnämnda uppgraderingarna förbättrade vägegenskaper och komfort. Till 1973 blev det en ny uppgradering i modell 1303S, då med en helt ny instrumentbräda samt panoramavindruta. Exteriört större baklysen och tanklucka med "fingergrepp.

Det var den sista "Bubblan" som byggdes i Tyskland 1973-75 (Cabriolet-modellen byggdes till 1978). Idag uppskattas den som den mest pigga, säkra och komfortabla Bubblan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG