Visa alla bilder
Visa film

SAAB Sonett 2 V4 1.5l — 1968

Saabs sportiga Sonett i fint renoverat originalskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En sportbil med ett härligt ljud från V4:an."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15775
MELLANFJÄRDEN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB Sonett 2?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En sportbil med ett härligt ljud från V4:an."

Beskrivning

Saaben totalrenoverades av den förra ägaren under tiden 2008-2013. Sedan dess har Saaben gått ca 900 mil. Renoveringen av Sonetten finns dokumenterad på ett USB-minne som medföljer bilen. Nuvarande ägare har ägt bilen sedan maj-2013. Bilen har alltid förvarats inomhus och endast använts på sommaren för att åka på sommar evenemang. Den är i ett mycket fint skick och väl omhändertagen. Chassinummer 550 av 899 av den modellen som tillverkades.

Extra motordelar finns som medföljer, se bild.

Bilen är MHRF-försäkrad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-04-24 
 • Avläst mätarställning
  11578 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Startar och går som den ska.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett fint skick. Några mindre spår av brukande.

 • Skick exteriör:

  Exteriören är i ett mycket bra skick men det finns en mindre repa i lacken på höger dörr. Bakrutans gummilist är något torrsprucken, se bild.

 • Skick helhet:

  En välvårdad Sonett i ett fint skick. Bilen har genomgått renovering under åren 2008-2013. Den har endast rullat cirka 900 mil därefter. Den startar lätt och går bra. Besiktigad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-05-15
Ursprungsbesiktning: 1968-04-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-04-24
Senast godkända besiktning: 2017-07-10
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Saab Sonett presenterades 1956 utvecklades i flera versioner fram tills modellen lades ner 1974. Sonett II presenterades första dagarna 1966 – plastkarosserna tillverkades vid ASJ i skånska Arlöv. Under 1966 kom bara 28 bilar att tillverkas och ytterligare 230 under 1967. I samband med att Saab införde V4-motorer i sina fordon på licenstillverkning från Ford kom även Sonett att tillverkas med V4-motorn. Motorhuven ritades om för att få plats med motorn. Totalt tillverkades Sonett II, inklusive V4-versionen, i 1 868 exemplar. Nyheter inför 1968-års modell var Sonett V4-emblem på huven, gummihornen i nosen, svartlackerad instrumentpanel med handskfack och bredare fälgar. 899 st tillverkades under modellåret.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mellanfjärden

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG