Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9000i — 1990

Välbehållen 9000i som tillbringat i princip hela sin tid i Östersundstrakten.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen kan beskrivas som mycket fint bruksskick med extra beröm."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
19 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15793
ÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9000i?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den här bilen kan beskrivas som mycket fint bruksskick med extra beröm."

Beskrivning

Såld ny i Östersund och har i princip haft en en brukare. År 2014 ställdes bilen undan, bytte ägare två gånger men har inte kommit ut på vägen igen förrän nu. Enda större åtgärd var planing av topplock dessutom vanlig översyn och service. Är nybesiktigad. Bilen har vid fototillfället vinterhjul - en uppsättning sommardäck på fälg finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-09-28 
 • Avläst mätarställning
  150320 km 
 • Kw / hk
  94 / 128 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen stod still i drygt åtta år. Om det var på grund av eller om det uppstod under stilleståndet så hände något med motorn. Nuvarande ägare har åtgärdat det problemet som innebar byte av topplockspackning samt planing av topp. Bilen går och startar fint, fungerar fint i allt tekniskt utan anmärkning

 • Skick interiör:

  Mycket fin i inredning, säten, innertak och dörrsidor. På det hela taget känns allt prydligt och välskött.

 • Skick exteriör:

  Lackering och kofångare har hållit sig bra genom åren utan nämnvärda anmärkningar. Finns repor, enstaka stenskott bland annat i ett lampglas men inget utöver normalt för mil och år - snarare tvärtom. En rostblåsa som blivit påbättrad(lagad syns under dörrhandtag förardörr. Ren och fin i falsar, kanter och skärmkanter.

 • Skick helhet:

  Välhållen och välskött bil som brukats sparsamt. Bara körd cirka 650 mil om året under tiden den var i aktiv trafik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-03-21
Ursprungsbesiktning: 1990-09-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-09-28
Senast godkända besiktning: 2023-03-20
Besiktigad tom: 2025-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1986 kom nya stora moderna Saaben som fick modellbeteckningen 9000. Bilen blev direkt en storsäljare och på turbomodellen blev det mer än ett års väntetid. Bilmodellen tog fram av Saab i samarbete med Lancia och Fiat. Lancia Thema och Fiat Croma hette dessa modeller. Också samlarobjekt idag. Saab hade dock sina egna motorer, växellåda och inredning samt front och akter. egentligen var bara grundkarossen gemensam för dessa bilar. Saab 9000 hade detta utseende fram till 1992, då en mer tillslipad version visades, som fick tillläggsbeteckningen CS och byggdes fram till 1998.

Saab 9000 var en mycket komfortabel och säker bil med hög kvalitét på alla detaljer. Bilmodellen användes bland annat av polisen i USA och Sverige och var en slitvarg vilket bidragit till att få exemplar finns kvar idag. Bilen är dock den viktigaste modellen i Saabs historia och detta exemplar är värt att spara på som det är, som samlarbil och köra på utflykter och vårda ömt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG