Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-5 Aero Sport Combi 2,3 Turbo — 2005

Välvårdad Aero i mycket fint skick, endast en ägare och noggrant servad sedan ny. En svensk prestandabil med 250 hk, värd att spara för framtiden.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra Saab som ger ett gott intryck, fin inredning och fungerande instrument utan pixelfel. Maskinellt utan anmärkning, karossen har ingen rost men det finns stenskott på motorhuven samt ett fåtal dörruppslag bägge sidor. Bilen levereras nybesiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
56 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15859
VARALÖV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-5 Aero Sport Combi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra Saab som ger ett gott intryck, fin inredning och fungerande instrument utan pixelfel. Maskinellt utan anmärkning, karossen har ingen rost men det finns stenskott på motorhuven samt ett fåtal dörruppslag bägge sidor. Bilen levereras nybesiktigad."

Beskrivning

Fullutrustad bil som hämtades ut ny av nuvarande ägare hos BilPartner i Skåne hösten 2005. Han har sedan kört sparsamt med den och även frekvent haft den avställd vintertid. Servicen har alltid skötts punktligt av välrenommerad verkstad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2005-10-20 
 • Avläst mätarställning
  143110 Km 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn / Textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad maskin som går utmärkt, växlar mjukt och har en behaglig gång. Ac fungerar har nyligen renoverats med bland annat ny kondensator. Bilen är helt nyservad.

 • Skick interiör:

  Interiör i mycket fint skick med få bruksspår. Instrumenteringen väl fungerande utan pixelfel.

 • Skick exteriör:

  Lacken är i fint skick, endast stenskott på motorhuven, några dörruppslag bägge sidor samt en skavank på höger backspegel och stötfångare. Klarat sig fint från rostangrepp som annars är vanligt på denna modell. Fälgar och däck i gott skick, sommardäck på originalfälg medföljer.

 • Skick helhet:

  Svensk prestandabil med 5 växlad automatlåda och en turbomotor på 250 hk som har haft en noggrann ägare sedan dag ett. Prisvärd entusiastbil med mycket körglädje.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-07-27
Ursprungsbesiktning: 2005-10-10 (EEG) (Ombes:20051017)
Datum i trafik första gången: 2005-10-20
Senast godkända besiktning: 2021-01-13
Besiktigad tom: 2022-03-31
Årsskatt: 3198 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den helt nya 9-5 ersatte den gamla Saab 9000 som Saabs största bil. Saab 9-5 har de klassiska Saab-dragen men förekommer även i en för Saabs del historiskt ovanlig kombimodell. Saab hade vid lanseringen 1998 av 9-5 Combi inte haft en kombibil sedan 1978, då tillverkningen av Saab 95 lades ner. Chef för designutvecklingen var Einar J. Hareide.

Tekniskt sett var det bara motorer och växellådor som var av samma typ som i Saab 9000. Saab 9-5 är chassimässigt baserad på Opel Vectra, och försedd med delad bakaxel, vilket är första gången på en Saab. Bilen var när den kom mjukt fjädrad, vilket gav god åkkomfort men tveksamma vägegenskaper i kritiska situationer. Något som dock förbättrades omgående.

Interiören upplevdes när den kom som väldigt modern, med till exempel ”Night Panel” som gjorde att man kunde släcka ner alla instrument utom hastighetsmätaren vid mörkerkörning. Precis som 9-3 hade den tändningsnyckeln mellan framstolarna. Jämfört med 9-3 var utrymmen och åkkomfort betydligt bättre, även om storleken inte skilde sig så mycket utvändigt.

Saab 9-5, och då framförallt dess kombiversion, har rönt stora framgångar i Sverige, och låg i många år i toppen i försäljningsstatistiken. Den har dessutom flera gånger rankats som den säkraste bilen i Sverige av Folksam.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Varalöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG