Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 Aero Turbo4 — 2014

Endast 297 mil! Här är vi nära ordet UNIK, en mycket speciell bil med intressant historik, en ägare och exceptionellt lågt miltal.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig färgkombination och i ett makalöst fint originalskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
251 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15736
TROSA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 Aero Turbo4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig färgkombination och i ett makalöst fint originalskick."

Beskrivning

En av få NEVS-tillverkade Saab 9-3 Turbo 4, enligt uppgift tillverkades en förserie om 30 bilar, vartefter det kom att tillverkas 421 exemplar som gick till försäljning. De var silver eller svart metallic med manuell eller automat. Det här exemplaret är enligt uppgift tillverkad i april 2014 och är en av 204 tillverkade i svart med automat. Den blev inregistrerad av Nevs först den 4 februari 2015. Den 1 april samma år registrerades den hos Saab-Återförsäljaren i Järna. Den 16 april köptes den så av förste och enda ägare och brukare. Där har den fått leva ett lugnt liv och har nu endast 297 Mil på mätaren, vilket besiktningsprotokoll etc styrker. Den har i stort sett aldrig varit utanför Sörmland.

Att beskriva en åtta år gammal/ung bil för att vara i nyskick kan vara "kantboll" men här är vi mycket nära. Den är i ett utsökt, välbevarat ursprungsskick och har tillbringat den mesta av tiden i sitt garage. Den kördes primärt de första åren och har därefter fått vila sin Törnrosasömn. Nu besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2014/2014 
 • Första registreringsdatum
  2015-04-16 
 • Avläst mätarställning
  2970 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i ljust beige, tyg mattor 
 • Färg
  Svart metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad vid längre körning men allt förefaller vara i det skick som en verklig lågmilare uppvisar. Bilen kördes 12 mil, i mitten av april, i samband med en service hos Järna Bilcentrum och besiktning. Vid servicen byttes motorolja, filter samt bromsvätska.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick, i stort sett som ny.

 • Skick exteriör:

  Mycket fint skick, i stort sett som ny. Efter stillastående och enklare tvätt kan exteriören lyftas, ännu ett snäpp, med en rekonditionering.

 • Skick helhet:

  En svensk motorhistoriskt mycket intressant vagn. Kombinationen Saab/Nevs, utrustning och utseende samt skick och miltal, gör det här till en smått unik vagn. Huruvida det nu blir en bruks- eller entusiastvagn, får väl tiden visa. Fast oaktat det, modellen är redan en och eftertraktad klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-13
Ursprungsbesiktning: 2015-02-03 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2015-04-16
Senast godkända besiktning: 2023-04-14
Besiktigad tom: 2024-06-30
Årsskatt: 2318 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Den 19 december 2011, var en svart dag för svensk motor- och bilhistorik, Saab Automobile gick i konkurs. Den modellen som då stod på bandet, var den nya modellen 9-5. GM ägde licensrättigheterna vilket medförde att det inte blev någon mer tillverkning.

Konkursboet övertogs sommaren 2012 av National Electric Vehicle Sweden, förkortat till Nevs. Där ingick däremot rättigheterna till Saab 9-3. Efter att fabrikerna stått stilla i drygt två år återupptog Nevs tillverkningen av just modell 9-3. Det blev endast en modellserie, Saab 9-3 Aero Turbo4. Den var lik tidigare modell 9-3 men det fanns avvikelser. Såväl GM som Scania stoppade en del detaljer och lösningar. Den fick heta Saab men hade andra emblem, utan Gripen etc. Stolarna är bl.a. annorlunda och kom från Volvo XC 90. Såväl insprutnings- som bromssystem fick också ändras. Den kom att tillverkas i två kulörer, silver och svart metallic. Manuell eller automat, båda med sex växlar/steg. Grundpris var 279.000:- med ett tillägg om 10.000:- för automat. Då ingick vinterdäck samt fri service i 9.000 mil. Omdömen från motorjournalister, som fick provköra bilen, var blandad men ändå försiktigt positiv.

I december 2013 drog de igång och hann tillverka 421 vagnar, de flesta i mars/april året efter, innan det tog stopp den 20 maj. Först hette det att det var pga av likviditetsbrist och att produktionen skulle återupptas fyra veckor senare. Det blev inget av med det och Saabs era som biltillverkare, var än en gång över.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trosa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-05-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG